Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat - se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic. Sursa - Pexels
Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat - se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic. Sursa - Pexels
Mașina de spălat haine ne ușurează cu mult viața, fiind poate cel mai des utilizat electrocasnic dintr-o gospodărie, după frigider și aragaz. Datorită mașinii de spălat nu mai depunem efort fizic și avem mai mult timp liber pentru că acest aparat electrocasnic muncește pentru noi.

Credem că putem pune orice haină într-o mașină de spălat modernă și că aceasta o va spăla, dacă este necesar. Există însă haine care nu trebuie spălate în nici un caz în mașina de spălat.  Motivul pentru aceasta este riscul ridicat de deteriorare a produsului sau a mașinii în sine.  

Curăță rapid friteuza cu aer: cu acest turc și câteva produse din cămară vei reuși fără prea mult efort

Produsele cauciucate, îmbrăcămintea impermeabilă - Unele tipuri de haine, în special cele de schi, sunt tratate cu o substanță specială, care împiedică absorbția de umiditate. Acest lucru ne permite să petrecem mai mult timp într-un mediu umed, să cădem pe zăpadă, să ne plimbăm în ploaie fără să fim udați.

Stratul cauciucat se aplică și pe îmbrăcămintea exterioară a copiilor, în special pe hainele de iarnă. Pentru a le curăța se poate folosi o cârpă umedă. În mașina de spălat, stratul de protecție va fi deteriorat, iar haina se va uda când veți ieși în ploaie.

Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență 

Sutiene - Problema este că acest produs nu este conceput pentru a fi spălat în mașina de spălat. Atunci când cuva mașinii de spălat lucrează intens, arcul metalic de susținere din sutien rupe țesătura și îți strică lenjeria intimă. Dar asta nu e cel ai rău: arcul de metal care a ieșit din sutien poate fi cauza  defecțiunii mașinii de spălat.

Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins

Haine elegante cu aplicații din pietre și mărgele: aceste articole vestimentare trebuie spălate doar manual. Spălarea la mașină le poate deteriora. În plus, pietricele și mărgele se pot desprinde și deteriora mașina de spălat. Dacă decorul de pe haină este bogat, acesta ar putea înfundă filtrul sau chiar să-l spargă.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Costume și paltoane clasice - Acest tip de îmbrăcăminte este alcătuit din multe elemente rigide care le mențin forma. În plus, acestea sunt adesea confecționate din materiale care nu sunt rezistente la umiditate: draperie, pânză de lână. Dacă spălați un costum sau o haină clasică în mașina de spălat, se va deteriora. Pentru a îndepărta murdăria, duceți haina la o curățătorie chimică.

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

Articole din piele artificială și piele naturală. Practic, toate articolele de îmbrăcăminte din piele și piele artificială sunt impermeabile. Un mediu umed le face vulnerabile. După curățarea în mașina de spălat, o jachetă din piele se poate întinde sau se poate deforma. De asemenea,  pielea poate crăpa. În plus, și vopseaua se poate desprinde.

 

BONUS. Detergent de haine, făcut în casă dintr-un ingredient simplu. Este grozav și super eficient

 

Detergenții de uz casnic nu sunt niciodată suficienți! Fie ca sunt pentru pardoseli, fie pentru eliminarea prafului de pe suprafețe, fie pentru baie sau bucătărie sau chiar pentru haine, avem nevoie mereu de detergenți. Îi căutăm pe cei mai ieftini, dar, în același timp, eficienți.

Multe persoane se uită și la compoziție și cumpără detergenți organici. Dar știi că poți încerca să-i faci acasă cu mâinile tale? Există multe ingrediente pe care le poți folosi înlocuind detergenții și totuși vei obține rezultate excelente.

Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Oțetul, de exemplu, este un excelent dezinfectant natural și, împreună cu bicarbonatul de sodiu, poate rezolva multe probleme.

Ceea ce vă propunem acum este un ingredient din care puteți face un excelent detergent de rufe. Îl vei face cu mâinile tale și va fi super eficient. Ești curios să știi ce este?

Fă acest lucru o dată pe lună și mașina de spălat va funcționa mai mulți ani: un truc grozav care funcționează

Dacă vrei să faci un detergent de rufe cu mâinile tale și vrei ceva foarte delicat, deloc agresiv, aceasta este soluția. 

Vei avea nevoie de un singur ingredient, pe care îl vei adăuga în apă și  detergentul va fi gata: vorbim despre săpunul de Marsilia. Acest produs este un puternic antibacterian, perfect pentru haine, chiar și pentru cele mai delicate articole de îmbrăcăminte, deoarece nu este  agresiv.

Nu aruncați niciodată laptele expirat: iată o metodă de utilizare cu adevărat incredibilă

Cu săpunul de Marsilia poți face un detergent excelent de rufe. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 1 litru și jumătate de apă într-o oală și, când apa fierbe, adaugă  100 grame de de săpun de Marsilia, dat prin răzătoare. Amestecați pentru a dizolva săpunul și eventual mai adăugați apă sau săpun pentru a obține consistența potrivită, dar teoretic proporția potrivită ar trebui să fie de 100 g de săpun pentru 1 litru și jumătate de apă. 

După ce ce detergentul se va răcit, pune-ll într-un recipient și folosește-l la spălat hainele. Nici nu îți imaginezi ce rezultate bune vei obține. În plus este și parfumat!

 


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel