Data publicării:

Orașul în care piețele sunt demolate ca să se facă Mega Image. Moza (AUR): Nu mai avem de unde cumpăra produse naturale

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Costel Moza, candidat AUR la Primăria Oradea, a vorbit, în cadrul emisiunii electorale DC Votez, despre demolarea piețelor din orașul de pe Crișul Repede.

Costel Moza, candidat AUR la Primăria Oradea, a vorbit despre demolarea piețelor din orașul de pe Crișul Repede.

„Dacă Primăria Oradea poate fi considerată un super-expert al atragerii de fonduri europene, ea trebuie să creeze culoare și pentru cetățeni, prin care aceștia să poată să ajungă la astfel de fonduri. Primăria poate să ofere consultanță, suport și asistență la costuri minime. Astfel, antreprenorii locali vor fi încurajați să atragă aceste fonduri.

Pe de altă parte, în Oradea au fost închise piețele în care micii antreprenori își desfășurau activitatea, dar unde și producătorii locali și cei din împrejurimi aveau posibilitatea să vină să își vândă produsele“, a precizat Costel Moza.

„De ce să fie închise piețele cu produse agricole?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Ne punem și noi această întrebare, dar răspunsul îl putem găsi doar printre rânduri. Acest curent de globalizare, practic își dorește să înghită tot ce înseamnă micile afaceri. Eu locuiesc în al doilea cel mai mare cartier din Oradea, unde piața a fost închisă cred că în urmă cu doi ani, în ideea în care se dorește construirea unei parcări supra-terane. De doi ani, acel loc stă în paragină, pentru că nu s-a găsit un constructor. Cartierul a rămas fără piață“, a precizat candidatul AUR.

CITEȘTE ȘI         -          EXCLUSIV  Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul. Cât de greu trăiesc, de fapt, locuitorii din Oradea / video

„Oamenii se  duc la Mega Image, la Lidl, la Kaufland, dar unde se duc fermierii?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Asta e marea noastră durere. Pe de o parte, acești producători locali nu au unde să-și vând marfa, iar pe de altă parte, noi nu avem de unde să cumpărăm aceste produse naturale. Actuala administrație a demolat deja două piețe și din câte știu vrea să rămână doar două piețe în tot orașul, pentru că le consideră ineficiente“, a zis Costel Moza.

„Ineficiente din ce punct de vedere, al profitului, al chiriilor? Ce înseamnă ineficient la o piață?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Spre exemplu, o altă piață care s-a închis este Ioșia, într-un cartier cu mai mulți pensionari, cu un nivel de trai puțin mai scăzut. La vremea respectivă au spus că nu sunt fonduri suficiente pentru a o renova, în schimb s-a construit o clădire pentru Mega Image, doar că Mega Image nu a rezistat, deși este un colos, pentru că nu este o zonă care se pretează pentru un astfel de supermarket. Politica dusă în sensul acesta a fost una falimentară“, a punctat Costel Moza.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel