Data publicării:

H.D. Hartmann, despre schimbările în eşaloanele de vârf din Kiev: Acolo este o luptă pentru putere

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
H.D. Hartmann a vorbit despre ce se întâmplă în capitala Ucrainei, unde apar schimbări în eşaloanele de vârf.

"Acolo este o luptă permanentă. Războiul creează oriunde, în orice ţară, mari tensiuni. Să nu uităm, atunci când au fost coalițiile din Irak, tensiunile politice la Washhington erau deosebite şi generalii americani de pe câmpul de luptă erau criticaţi în mod deschis şi permanent pentru măsurile pe care le-au luat. Totuși, e o ţară aflată sub ocupaţie - aproape un sfert din teritoriu -, o ţară aflată sub atacul forţelor ruseşti . Bineînțeles că există tensiuni la Kiev. Ele trebuie să se manifeste, pentru că şi oamenii ăia au concepţii diferite de viaţă, de luptă, de politici.

Ceea ce ce pe mine m-a impresionat este plecarea lui Kiril Timoşenko. Să nu uităm că, totuşi, face parte din puternica familie politică Timoşenko din Ucraina. Preşedintele Zelenski s-a simţit destul de puternic să lovească în clanul Timoşenko care a dat-o pe doamna Timoşenko - a fost prim-ministru. Ea a avut o poveste foarte ciudată. Norocul ei este că doamna Merkel a intervenit şi a susţinut politică pentru eliberarea ei. Altfel, era şi azi în pușcărie. Zelenski nu ar fi eliberat-o şi nici Poroșenko. Este o poveste mult mai încâlcită", a spus H.D. Hartmann, la DCNews TV.

"Acolo este o luptă pentru putere"

"Acolo este o luptă pentru putere. Președintele Zelenski trebuie să facă ceea ce este obligat să facă pentru a-şi solidifica puterea. Să nu uităm că va avea loc o escaladare a conflictului, prin trimiterea celor peste 150 de tancuri. Să vedem acum dacă SUA, conform surselor mele., vor trimite 30 de tancuri Abrams sau doar 15. Adică două grupări sau doar una. Cert este că Leopardurile (n.r. tancurile Leopard) au început să treacă prin pădurile Ucrainei. (...) Este o escaladare a conflictului. Trimiterea de tancuri este o schimbare de paradigmă militară. (...) Din punctul meu de vedere, Zelenski trebuia să facă aceste schimbări", a mai spus acesta.

"Are nevoie de oameni noi"

"M-a uluit schimbarea guvernatorului de la Odesa care era foarte bun şi iubit de populaţie - ucrainean de origine rusă. Probabil că este şi o oboseală... Preşedintele Zelenski, prin această upgradare de strategie, are nevoie de oameni noi, de resurse umane noi. Este foarte greu de găsit, în timpul războiului, dar să nu uităm că toţi marii lideri, în timp de războaie, şi-au schimbat guverne, miniştri, prim-miniştri", spus Hartmann.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel