H. D. Hartmann, despre candidatura lui Joe Biden din 2024: Fără discuție! Acest context îi permite să câștige râzând al doilea mandat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre o a doua candidatură a lui Joe Biden la președinția Statelor Unite ale Americii.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a spus care este, din perspectiva sa, motivul pentru care Joe Biden va candida din nou la președinția Statelor Unite ale Americii în anul 2024:

„Credeți că Biden va mai candida în 2024?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Fără discuție! Avem contracandidat? În mod normal trebuia să se anunțe, până acum, un contracandidat! Când a vrut un senator să manifeste dorința de candidatură, imediat au băgat-o pe celebra Hillary Clinton, care a zis: A, păi dacă acel senator candidează, de ce să nu candidez și eu? I-a blocat complet!“, a explicat H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    Alegeri SUA. Chirieac: Americanii nu au fost trup și suflet pentru Trump, așa cum spuneau sondajele

„Dacă republicanii pierd Senatul, vor fi într-un război de uzură care îi va asigura încă 4 ani lui Joe Biden. Când e vorba de buget și de dat subvenții, cetățeanul american e foarte atent. Pe el nu-l interesează ce face Biden cu Ucraina, cu Republica Populară Chineză. Dacă republicanii taie, cum au ei tendința de a tăia cadourile sociale primăriilor cu mari probleme (...), votul în 2024 va arăta complet diferit față de cel de acum și când va veni și Trump cu sectarismul lui și cu sectanții lui, să vezi atunci dezastru pentru republicani.

Era bine dacă îl lăsau pe Biden să câștige Congresul, pentru că astfel intra și mai mult în noroiul economic în care a băgat SUA, dar să rețină Senatul, unde puteau să-i cenzureze extremismul de stânga dovedit în toate politicile sale externe. Dumnezeu îi dă politica externă lui Biden și îi dă și războiul de uzură. Doi ani trec repede și lui i se va părea o joacă. El a și spus că are veto și se va juca cu acesta. Acest context îi deschide calea pentru un al doilea mandat pe care îl poate câștiga râzând“, a mai spus, la DC News, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    Trump îl amenință pe DeSantis și îl avertizează să nu candideze la președinție în 2024

Rezultate alegeri SUA 2022: Midterms, situația momentului. Meciul se joacă pentru Biden

Potrivit primelor rezultate, republicanii se îndreaptă spre obținerea majorității în Camera Reprezentanților, însă lupta pentru camera inferioară și pentru Senat rămâne în continuare foarte strânsă. Primele rezultate parțiale arată un avantaj pentru republicani la Cameră și egalitate în Senat.

În joc sunt toate cele 435 de mandate de la Cameră și 35 din cele 100 de la Senat. Votul s-a încheiat pe tot cuprinsul țării. Numărătoarea este în toi și au apărut deja rezultate parțiale în mai multe state.

Republicanii au început noaptea cu o dezamăgire în Florida, unde guvernatorul Ron DeSantis a câștigat regiuni puternic latino, istoric democrate, în drum spre o victorie fulgerătoare care ar putea servi drept rampă de lansare pentru o cursă prezidențială în 2024.

Dar în orele care au urmat, democrații au ripostat. În Pennsylvania, Lt.Guvernatorul democrat John Fetterman l-a învins pe republicanul Mehmet Oz pentru scaunul senatorului republican în retragere Pat Toomey.

Între timp, bătălia pentru majoritatea Camerei – una care i-a favorizat pe republicani, care se așteptau să beneficieze de o inflație ridicată, tendințe istorice și noi linii de district prietenoase după redistribuirea districtului din 2021 – rămâne neîncetată (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel