Guvernul ucrainean confirmă organizarea, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Guvernul ucrainean confirmă organizarea, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE / Sursa foto Agerpres
Guvernul ucrainean confirmă organizarea, la Kiev, a unui summit Ucraina-UE / Sursa foto Agerpres
Un summit Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc vineri, la Kiev.  

Premierul ucrainean Denis Şmigal a confirmat marţi că un summit Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc vineri, la Kiev, la o zi după 'consultările interguvernamentale' dintre Kiev şi Comisia Europeană care vor avea loc 'pentru prima data în istoria noastră', relatează AFP.

'Faptul că acest summit are loc la Kiev este un semnal puternic adresat atât partenerilor noştri, cât şi duşmanilor noştri', a declarat premierul Şmigal în cadrul unei reuniuni a guvernului, afirmând că 'aşteaptă de la summit o evaluare intermediară pozitivă a eforturilor noastre pentru integrarea europeană'.

Acestea sunt 'două evenimente extrem de importante privind integrarea europeană a Ucrainei', a insistat el.

Discuţiile de joi şi summitul de vineri urmează să permită 'Europei să creadă în victoria Ucrainei', în acelaşi timp 'susţinând acţiunea noastră rapidă către aderarea la UE', a insistat Denis Şmigal.

'Pentru inamici: acesta este un semnal al inutilităţii eforturilor lor de a semăna discordie în coaliţia care sprijină Ucraina şi de a anula integrarea noastră euro-atlantică', a susţinut el, în timp ce Rusia a justificat în parte invadarea Ucrainei prin riscul, conform acesteia, reprezentat de o posibilă apropiere între Kiev şi NATO.

Potrivit premierul ucrainean, 'dorim să creăm o foaie de parcurs detaliată cu privire la modul de parcurge calea integrării europene cât mai curând posibil'.

El a citat în special accesul la piaţa economică europeană ca fiind 'fundamental important' pentru Kiev, în timp ce economia ucraineană s-a prăbuşit de un an, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel