Guvernul SUA își menține controlul total asupra internauților
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Control internet
Control internet

Guvernul federal va continua să acceseze email-urile americanilor fără un mandat, după ce Senatul Statelor Unite a omis un amendament cheie din legislația aflată acum la Casa Albă pentru aprobare, scrie site-ul 

Luna trecută, Comisia Juridică a Senatului a aprobat un amendament la Actul de Reglementare a Intimității Virtuale (care are de-a face cu utilizatorii Netflix, care publică informații pe paginile de Facebook) în care se solicita Guvernului obținerea unui mandat înaintea monitorizării email-urilor sau a altor date stocate.

Senatul a hotărât să aprobe proiectul de lege referitor la intimitatea virtuală, împreună cu amendamentul legat de email-uri, care ar fi trebuit aplicat cu o altă hotărâre din 1986, Actul Intimității Comunicării Electronice. Dar atunci senatorii au decis, din motive necunoscute, să abandoneze amendamentul.

În prezent, Guvernul poate colecta email-urile și celelalte baze de date fără un mandat, atât timp cât conținutul a fost stocat pe un server timp de 180 de zile sau mai mult. Este necesar doar ca agenții federali să demonstreze că au „motive întemeiate să considere” informația utilă într-o investigație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel