Guvernul Statelor Unite a vândut un album rap făcut de Wu-Tang Clan. Are o poveste unicat
Guvernul Statelor Unite a vândut un album unicat al Wu-Tang Clan, cu o istorie tumultoasă.
Guvernul federal american a vândut un album unic al Wu-Tang Clan care era anterior deținut de executivul unei companii farmaceutice. Conform BBC, bărbatul care a deținut albumul exclusiv al grupului de rapperi a fost numit „cel mai detestat american” la un moment dat.
Este vorba despre Martin Shkreli, care a devenit notoriu pentru că a ridicat prețurile unui medicament vital pentru supraviețuire. Acesta a cumpărat albumul „Once Upon a Time in Shaolin” pentru 2 milioane de dolari în 2015. Producția muzicală a rapperilor a fost denumită „o operă de artă unică” și a fost vândută într-un singur exemplar.
Acum 3 ani, Shkreli a rămas fără album
În 2018, executivul a predat albumul procurorilor americani pentru că a fost condamnat pentru înșelarea investitorilor. Vânzarea pieselor muzicale a însemnat că firma farmaceutică și-a plătit complet înțelegerea de 7,4 milioane dolari, a mai spus procurorul general al Statelor Unite, Jacquelin Kasulis. Totuși, cumpărătorul este anonim fiindcă acest lucru a fost specificat în contractul de vânzare al guvernului federal, la fel ca și suma pentru care a fost comercializat. Totuși, avocatul lui Shkreli a spus că prețul a fost „cu mult mai mare” decât suma de 2 milioane dolari din 2015.
Istoria albumului
Wu-Tang Clan a început să lucreze la album la finalul anilor 2000, iar înregistrările au durat nu mai puțin de șase ani. Produs în Marrekech și înregistrat în New York, albumul conține prezența artistei Cher, dar și a actriței Carice Van Houten, celebră pentru Urzeala Tronurilor.
Grupul de rapperi a considerat că valoarea muzicii a fost trasă în jos de piratare și streaming-ul online al pieselor, astfel că americanii au decis să vândă o singură copie a albumului. Aceștia au „adoptat o abordare în stil Renascentist, veche de 400 de ani”, oferindu-l în schimbul unei sume de bani.
După ce câștigătorul a fost executivul din industria farma, grupul a donat o mare parte din sumă către fundații de caritate, a spus membrul RZA. În 2015, bărbatul care a fost ulterior condamnat a apărut peste tot la știri pentru că a crescut prețul unui medicament antiparazitar numit Daraprim cu 5.000%, până la 750 dolari/pastilă. Tratamentul este folosit pentru a-i ajuta pe pacienții cu SIDA, femeile însărcinate și persoanele vârstnice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News