Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 noi 2020 / 16:27
Guvernul, sesizare la CCR privind legea de acordare a stimulentelor de risc pentru profesori
Guvernul a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea legii pentru acordarea stimulentelor de risc pentru profesori.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legii pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul pandemiei de COVID, transmite Agerpres. Dezbaterea va avea loc în data de 9 decembrie, informează CCR. 

 

Ce prevede proiectul de legeProiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor pe 13 octombrie, prevede acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit actului normativ, lista persoanelor care beneficiază de stimulentul de risc se stabileşte lunar, prin decizie a conducătorului unităţii de învăţământ, care este responsabil pentru întocmirea ei şi are obligaţia de a o comunica inspectoratului şcolar.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro