Guvernul României: Negocierile s-au încheiat! /video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Dan Carbunaru., captura video Guvernul României
Dan Carbunaru., captura video Guvernul României
Declarații de presă de la Guvernul României, după negocierile cu sindicatele din educație.

Astăzi putem practic să vă anunţăm că negocierile au luat sfârşit în legătură cu aceste solicitări. Din dispoziţia primului ministru, începând de astăzi domnul ministru al Muncii Marius Budăi va intensifica dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie pe tema grilei de salarizare din viitoare legea salarizării, iar doamna ministru a Educaţiei Ligia Deca va continua discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor pentru contractul colectiv de muncă', a declarat Dan Cărbunaru.

Întrebat dacă greva a luat sfârşit, Cărbunaru a spus: 'negocierile au luat sfârşit, acesta este mesajul pe care îl transmitem public'.

'Guvernul este deschis la dialog. Tocmai ce s-a încheiat un nou dialog care este destinat activităţilor viitoare pe care doamna ministru Deca şi domnul ministru Budăi trebuie să le deruleze împreună cu reprezentanţii cadrelor didactice, tocmai pentru a îmbunătăţi sistemul educaţional din România. O parte din mecanismele care vor contribui la îmbunătăţirea acestui sistem educaţional ţin într-adevăr de componenta salarială. Acesta este rolul ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi în Guvern şi care reflectă exact solicitările pe care le-au lansat în deschiderea dialogului cu Guvernul reprezentaţii sindicatelor (...) Când am vorbit despre faptul că negocierile s-au încheiat m-am referit la faptul că deja Guvernul astăzi a adoptat solicitările pe care sindicatele le-au pus pe masa Guvernului la debutul dialogului nostru', a mai explicat Cărbunaru.

 

Sindicaliștii din educație, primul mesaj după negocierile cu Guvernul

„Mandatul este foarte clar, grila de salarizare a fost negociată cu Ministerul Educației, trebuie să fie pusă în aplicare din această lună, nu avem alt mandat. Nu avem ce discuta în afara mandatului! De marți încolo, colegii noștri vor continua acțiunile de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva. Soluția trebuie să fie cea care rezolvă revendicările legitime ale colegilor noștri, ei au întotdeauna dreptate”, a declarat liderul de sindicat Marius Nistor.

„Oamenii sunt suverani, au semnat pentru o grevă generală, oamenii decid dacă ea încetează sau nu, așa că așteptăm să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare. Sperăm că lucrurile vor intra în făgaș normal, dar totul depinde de ceea ce vor decide oamenii pe care îi reprezentăm. Decizia le aparține! Asta scrie în fișa postului la mine, trebuie să merg mai departe cu mandatul pe care l-am primit până în acest moment. Oamenii au spus că nu este acceptabil ca această grilă să se aplice în trei ani de zile”, a continuat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel