Guvernul pune prag de 2.000 de lei pentru plățile cash. Mircea Badea a răbufnit: Operațiuni absolut mizerabile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea
Mircea Badea a comentat pragul de  2.000 de lei pe care-l pune Guvernul pentru plata în numerar la magazinele cash & carry.  

Un proiect de lege publicat de Guvern prevede interzicerea plăților mai mari de 2.000 de lei, când vine vorba de bani în numerar. Mai mult, plafoanele la încasări de la persoane pentru servicii au fost stabilite la 1.000 de lei. Realizatorul TV Mircea Badea a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

"Sunt sătul de aceste operațiuni absolut mizerabile. Este clar că treaba asta este la ordin și România trebuie să livreze, că unde e ordin, cu plăcere, și ne înscriem în trendul oribil pe care îl remarc la nivel internațional și anume asta cu cash-ul, să dispară cash-ul. Este foarte-foarte greșit. Ăsta este argumentul, că trebuie să luptăm împotriva terorismului, deci trebuie să renunțați la drepturile voastre și la intimitate, deci trebuie să fie mult mai ușor să intrăm în viața voastră că ne luptăm cu terorismul, trebuie să ne batem cu evazioniștii, deci tranzacțiile voastre, toate cumpărăturile, toate cheltuielile voastre trebuie să fie la cheremul butonului pe care noi îl apăsăm, pentru că altfel, evazioniștii. Asta ne spun, nu sunt conspiraționist.

Mircea Badea: În niciun caz nu renunț eu la drepturile mele

Tocmai ne-au spus că e din cauza evazioniștilor. E doar un pas. Lumea fără cash este un deziderat asumat ca atare. Cine e Boloș pentru mine să îmi spună că nu mai am voie să plătesc cash? Nu e șeful meu, nu e Dumnezeu pe Pământ, nu trebuie să îi mulțumesc lui Boloș că îmi permite să trăiesc pe planeta lui. Totuși, Boloș să își vadă dr@cului de treaba lui.

Deci, ideea este în felul următor, dacă guvernele nu pot să lupte cu evazioniștii decât reducându-mi mie drepturile, asta este situația, o accept așa. Nu ne putem lupta cu evazioniștii suficient de tare, în niciun caz nu renunț eu la drepturile mele, în niciun caz. Nu ne luptăm cu teroriștii fără să intrăm cât vrem în viața ta. Ei, atunci asta e situația, îmi asum riscurile. Această treabă s-a verificat în Canada, acolo unde Trudeau când  avut problema cu camionagii care protestau din cauza restricțiilor COVID, că teoretic trăim într-o lume liberă și avem dreptul la protest, a zis Trudeau "da bine" și a apăsat pe buton, le-a blocat ălora conturile. Cum? Uite așa, și așa s-a rezolvat treaba în Canada", a spus Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?