Guvernul Orban, sesizare la CCR pe moţiunea de cenzură
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
CCR
CCR
Guvernul Orban va depune azi sesizarea la CCR privind depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. 

"Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, va merge astăzi, la ora 11.00, la sediul CCR, pentru a depune sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. Șeful Cancelariei va face declarații de presă, la sediul CCR, după depunerea sesizării.", a transmis biroul de presă al Guvernului. 

"Am decis să declanşăm acest conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Nu se poate aşa ceva. În 30 de ani  nu s-a mai văzut aşa ceva, să se depună moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară. În ce hal de debandadă s-a ajuns? Până acum, toate moţiunile au fost depuse în sesiune parlamentare, nu în vacanţa parlamentară. Mai mult decât atât, au depus-o într-o sesiune şi voiau să o citească în alta. S-au prins şi au prelungit sesiunea parlamentară extraordinară. Probabil în a treia voiau să o dezbată şi să o voteze.

O asemenea lipsă de respect pentru prevederile constituţionale, o tratare în băşcălie a unei instituţii democratice, moţiunea de cenzură, nu am întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani.", a declarat premierul Ludovic Orban după citirea moţiunii. 

VEZI Orban s-a decis. Atacă moţiunea la CCR. "Le spun clar celor de la PSD. Nu vă jucaţi cu focul" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel