România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 21 aug, 09:29
Guvernul Orban, sesizare la CCR pe moţiunea de cenzură
Sursa: Agerpres
Guvernul Orban va depune azi sesizarea la CCR privind depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. 

"Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, va merge astăzi, la ora 11.00, la sediul CCR, pentru a depune sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. Șeful Cancelariei va face declarații de presă, la sediul CCR, după depunerea sesizării.", a transmis biroul de presă al Guvernului. 

"Am decis să declanşăm acest conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Nu se poate aşa ceva. În 30 de ani  nu s-a mai văzut aşa ceva, să se depună moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară. În ce hal de debandadă s-a ajuns? Până acum, toate moţiunile au fost depuse în sesiune parlamentare, nu în vacanţa parlamentară. Mai mult decât atât, au depus-o într-o sesiune şi voiau să o citească în alta. S-au prins şi au prelungit sesiunea parlamentară extraordinară. Probabil în a treia voiau să o dezbată şi să o voteze.

O asemenea lipsă de respect pentru prevederile constituţionale, o tratare în băşcălie a unei instituţii democratice, moţiunea de cenzură, nu am întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani.", a declarat premierul Ludovic Orban după citirea moţiunii. 

VEZI Orban s-a decis. Atacă moţiunea la CCR. "Le spun clar celor de la PSD. Nu vă jucaţi cu focul" 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video