Guvernul Orban își angajează răspunderea pe alegerile în două tururi - OFICIAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Premierul Ludovic Orban a făcut un anunț extrem de important în ședința de Guvern de joi.

Executivul a luat decizia, în ședința de joi, de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunțat premierul Ludovic Orban.

„În urmă cu peste doi ani, am inițiat un proiect de lege pentru a transpune dorința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor și de conferire a unei legitimități acestor primari, prin impunerea obligației ca primarii să fie aleși cu 50% + 1 dintre cetățenii care își exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (...) Ca atare stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi", a spus Ludovic Orban, joi, la începutul ședinței de Guvern.

„Sigur că acest lucru va deranja, dar trebuia să ne asumăm acest risc. Guvernul are obligația de a interveni acolo unde lucrurile nu funcționează corect”, a adăugat premierul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel