Guvernul Marii Britanii a luat în calcul exterminarea pisicilor domestice la începutul pandemiei. Politicienii se temeau că felinele răspândesc virusul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kelvin Valerio, Pexels
Fotografie de la Kelvin Valerio, Pexels
Miniştrii din Guvernul Marii Britanii au luat în calcul, la începutul pandemiei, exterminarea pisicilor domestice, pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV2. 

James Bethel, membru în Camera Lorzilor, este cel care a făcut aceste afirmaţii, la scurt timp după apariţia în presă a peste 100.000 de mesaje de pe Whatsapp între miniştri, oficiali şi cercetători din timpul pandemiei. 

"Nu trebuie să uităm cât de puţin înţelegeam despre această boală. A fost un moment în care nu ştiam clar dacă animalele domestice pot transmite boala. De fapt, chiar a fost o idee să cerem publicului să omoare toate pisicile din Marea Britanie. Vă puteţi imagina ce s-ar fi întâmplat dacă am fi încercat să facem asta? Dar, cu toate astea, a trebuit să abordăm ideea asta, apoi să trecem peste ea", a declarat Bethell, ministru adjunct al Sănătăţii între 2020 şi 2021, când portofoliul Sănătăţii era în mâinile lui Matt Hancock, scrie Daily Mail

Nu e singurul lucru pe care mesajele de pe Whatsapp îl arată. Teste COVID-19 livrate la domiciliu pentru consilierii ministrului 

 

Unul dintre consilierii lui Hancock, Jacob Rees-Mogg, a avut parte de livrarea personală a unui test COVID-19 pentru unul dintre copiii săi, deşi la nivel naţional era penurie de teste. Asta se întâmpla la fix două zile după ce directorul departamentului de testare din cadrul NHS şi-a cerut scuze populaţiei pentru faptul că mulţi dintre britanici nu pot fi testaţi. 

"Laboratorul a pierdut testul copilului lui JRM, dar un curier va merge la ei acasă în această seară, copilul va face un alt test, iar curierul îl va duce apoi la laborator. Ar trebui să avem rezultatele până dimineaţă. Poate că nu ar fi rău să îi daţi un mesaj lui Jacob", se arată într-un mesaj trimis lui Hancock. 

Fostul ministru britanic spune, însă, că este o ştire falsă, pentru că testele la domiciliu nu puteau fi livrate prin curieri. 

"Sursa a exclus în mod intenţionat referirea la întâlnirile cu echipa de testare. E important, pentru că Matt Hancock a organizat întâlniri unde s-a discutat despre posibilitatea de livrare a testelor, şi i s-a spus că nu se poate. Ba mai mult, s-a insistat pe testarea tuturor care ajung la spital", arată un purtător de cuvânt al fostului ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel