Guvernul Greciei, demonizat în presa germană. Ziarul Bild: Mulțumim, Schauble - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presa din Germania nu a adoptat un discurs mai moderat în cazul crizei din Grecia nici după victoria SYRIZA la alegerile parlamentare anticipate.

Una dintre cele mai mari realizări ale SYRIZA a fost că a câștigat alegerile din Grecia cu o presă națională ostilă. Ziarele și televiziunile din Grecia sunt controlate de oligarhi care sprijineau austeritatea recomandată de Troikă și impusă de conservatorii de la putere. Diferența în favoarea formațiunii lui Tsipras a făcut-o rețețele sociale, acolo unde tinerii susținători ai stângii radicale au fost foarte activi.

SYRIZA nu a fost simpatizată nici de presa internațională, mai ales de cea din Germania. Mai mult, jurnaliști nemți cer acum guvernului Merkel să nu facă nicio concesie în negocierile cu Greciei.

Criză Grecia. Germania: "Guvernul Tsipras e iresponsabil". Negocieri disperate la Bruxelles

Decizia surprinzătoare a ministrului german de Externe, Wolfgang Schauble, de a respinge a priori negocierilor de la Bruxelles propunerea Greciei privind prelungirea cu 6 luni a împrumutului este lăudată în presa germană.

Cel mai citit ziar din Germania, Bild, a titrat pe prima pagină, cu drapelul național pe fundal: "În sfârșit, cineva le spune nu grecilor. Mulțumim, Wolfgang Schauble".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel