Guvernul Giorgiei Meloni va continua să trimită arme Ucrainei. În trecut, premierul Italiei a fost acuzat că ar fi apropiat de Rusia
Guvernul italian pregătește un nou pachet de arme pentru Ucraina, inclusiv sisteme de apărare aeriană.
Un oficial al coaliției italiene, care a refuzat să-i fie publicat numele, a declarat agenției de presă Reuters că Roma este gata să furnizeze Ucrainei diverse sisteme de apărare aeriană, inclusiv rachete franco-italiane SAMP/T cu rază medie de acțiune,Aspide și rachete portabile Stinger.
Cu toate acestea, nu este clar câte dintre acestea ar putea oferi sau când ar putea fi livrată orice livrare.
Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a vorbit luni la telefon cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și s-a angajat să sprijine Ucraina împotriva invaziei Rusiei „atâta timp cât este necesar”, se arată într-un comunicat.
Guvernul de coaliție de dreapta nou instalat al Giorgiei Meloni pregătește al șasele ajutor pentru Ucraina, conform Al Jazeera.
Înaintea alegerilor din Italia, Giorgia Meloni a fost acuzată în mai multe rânduri de apropiere de Federația Rusă și de Vladimir Putin. De asemenea, Lorenzo Fontana, un conservator catolic membru al formaţiunii Liga, anti-imigraţie, a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor în Italia, alegere calificată de opoziţia de stânga drept o cursă către extremism (citește mai mult AICI).
Prima întâlnire între Meloni şi liderii UE la Bruxelles. Tema discuțiilor
Premierul italian Giorgia Meloni s-a întâlnit joi la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene pentru prima dată de la preluarea funcţiei, reuniunile urmând să fie dominate de criza energetică, relatează AFP şi DPA.
'Vocea Italiei în Europa va fi puternică: suntem pregătiţi să înfruntăm marile dosare, începând cu criza energetică, lucrând împreună la o soluţie rapidă şi eficientă pentru a susţine familiile şi companiile', a scris ea joi dimineaţă pe Facebook şi Twitter. Vizita liderei suveraniste în vârstă de 45 de ani, care s-a angajat să apere în primul rând interesele italiene, va fi urmărită îndeaproape, într-un climat de incertitudine cu privire la posibile turbulenţe care ar putea apărea între guvernul său şi instanţele europene.
'Bruxellesul nu ar trebui să se ocupe de ceea ce poate face Roma mai bine', afirmă ea într-o carte de interviuri ce urmează să apară vineri, denunţând 'o Europă invazivă în privinţa lucrurilor mici şi absentă când e vorba de marile probleme' (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News