Guvernul din Republica Moldova, schimbat prin moţiune de cenzură. Barna: Aşa se pune frână modernizării
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat după ce Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, a fost demis. Barna a declarat că astfel se pune frână modernizării. 

"Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România! Guvernul Maia Sandu, cel mai pro-european şi competent din istoria Republicii Moldova, a fost demis astăzi de o coaliţie compusă din socialiştii pro-ruşi ai lui Dodon şi urmaşii lui Plahotniuc de la PDM. Aşa se pune frână modernizării şi europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupţi care vor să o pună definitiv în mâinile oligarhilor, mafioţilor şi interpuşilor Moscovei! Rămân ferm alături de Maia Sandu, alături de blocul ACUM şi alături de lupta lor pentru o Republică Moldova europeană, pentru modernizarea statului şi a societăţii din Republica Moldova şi pentru o reformă profundă a justiţiei de la Chişinău!", a scris Barna, marţi, pe Facebook.

Apel la politicienii din România 

"Întreaga clasă politică din România trebuie să se ralieze acestui obiectiv! Cer cât se poate de ferm preşedintelui României, Guvernului şi Parlamentului să ia urgent o poziţie clară de susţinere inechivocă a doamnei Sandu, a blocului ACUM şi a parcursului european al Republicii Moldova!", a mai scris Dan Barna.

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis marţi de parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi. Căderea guvernului intervine la doar cinci luni de când prim-ministrul pro-occidental Maia Sandu a preluat funcţia, promiţând să combată corupţia, a anunţat Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel