Guvernul Dăncilă: reducerea birocraţiei. Măsuri luate
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Deputatul PSD Laurențiu Nistor face o radiografie a principalelor măsuri luate de Guvernul Dăncilă pentru reducerea birocraţiei.

Deputatul PSD Laurenţiu Nistor face o radiografie a principalelor măsuri luate de către Guvernul Viorica Dăncilă, prezentând, succint, cele mai importate decizii luate de către Executiv în ultima perioadă de timp. 

Reducerea birocrației pentru persoanele cu venituri independente s-a realizat prin introducerea unei singure declarații fiscale, față de 7 câte erau necesare până acum. S-a redus astfel și numărul termenelor scadente de la 5 la 1. De asemenea, angajații nu mai plătesc CASS pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Tot în primul trimestru al acestui an a fost simplificată procedura de restituire a taxei auto prin eliminarea obligației de a anexa la cererea de restituire documentele privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a autovehiculului.

[citeste si]

Plata CASS pentru mame - eliminată

A fost eliminată plata CASS pentru mame și sunt scutiți de la plata CASS cei care primesc indemnizația de creștere a copilului, indemnizația de concediu de acomodare în urma unei adopții și venitul minim garantat.

O altă măsură de relaxare fiscală este diminuarea nivelul accizei la motorină utilizată drept carburant cu 183,62 lei/tonă, respectiv 217,31 lei/tonă, ceea ce înseamnă o reducere a accizei cu 10%, pentru transportul de mărfuri și persoane.

A fost majorată cota din impozit redirecționată pentru organizațiile nonguvernamentale de la 2 la 3,5%. Cetățenii pot dona acum mai mult pentru susținerea ONG-urilor și a unităților de cult care furnizează servicii sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel