SUMA dată de Guvern pentru repornirea IMM-urilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României anunţă că va acorda un miliard de euro sub formă de granturi pentru IMM-uri, în cadrul planului de relansare economică.  

"Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi. Valoare grant: 2000 Euro/SRL fără salariați; Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillități; Număr beneficiari: 50.000; Buget: 100 mil. euro

Schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid-19. Finanțarea chiriilor pentru perioada în care desfășurarea activității comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă: valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni. Buget: 160 mil. lei.

Capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri: Valoare grant: max. 125.000 Euro; Domenii: HoReCa, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 mil. euro.

Granturi pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor:Valoare grant: 50.000 – 200.000 Euro; Domenii: Industria sanitară, farmaceutică, alimentară, auto, IT, energie, construcții, transport, turism, confecții; Cheltuieli: producție, achiziția de echipamente, utilaje, tehnologii; Buget: 550 mil. euro.", transmite Guvernul României. 

Planul întreg de relansare economică va fi anunţat de premierul Ludovic Orban şi de preşedintele Klaus Iohannis miercuri, 1 iulie, începând cu ora 18,00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel