Guvernul Coreei de Sud: BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 01 aug 2022, 23:19
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (BTS)
Sursă foto: Facebook (BTS)
Membrii celebrei trupe sud-coreene BTS ar putea încă susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar, a declarat luni ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup, în timp ce dezbateri au loc în ţară în legătură cu scurtarea serviciului militar obligatoriu pentru vedetele de K-pop la trei săptămâni de la aproximativ doi ani, relatează Reuters.

Problema este dezbătută în mod intens în condiţiile în care cel mare membru al trupei, Jin, va împlini vârsta de 30 de ani anul viitor. În urma unei modificări a legii din 2019, membrilor trupei de K-pop sud-coreene li s-a permis să amâne serviciul militar până la vârsta de 30 de ani.

Serviciul militar obligatoriu este extrem de controversat în Coreea de Sud unde toţi bărbaţii apţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să se înroleze în armată ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord.

De-a lungul anilor, unele categorii au obţinut scutiri - fie li s-a permis să amâne serviciul militar, fie au obţinut o scurtare a perioadei - între care medaliaţi ai Jocurilor Olimpice şi Asiatice, şi muzicieni şi dansatori care au câştigat premii importante la anumite competiţii.

Parlamentul sud-coreean dezbate în prezent un proiect de lege care ar scurta serviciul militar pentru vedetele de K-pop.

Ministrul Apărării, Lee Jong-sup, a declarat în cadrul unei sesiuni parlamentare că permiţând membrilor BTS să continue să susţină concerte, armata ar putea servi intereselor naţionale fără a afecta resursele de personal deja în scădere din cauza natalităţii reduse.

"Chiar dacă se înscriu în armată, ar exista o cale să le dăm o şansă să exerseze şi să cânte împreună, dacă există concerte programate în străinătate", a mai spus Lee.

"Având în vedere că numeroase persoane apreciază foarte mult (artiştii care servesc) în armată, acest lucru le-ar putea creşte şi mai mult popularitatea", a mai spus ministrul.

Cei şapte membri ai trupei au anunţat în iunie că vor lua o pauză de la activităţile muzicale ale grupului pentru a se concentra asupra proiectelor solo.

Trupa BTS va lua o pauză. Care este motivul despărțirii temporare

Trupa coreeană BTS va lua o pauză, fiecare membru continuându-și proiectele solo. 

BTS, una dintre cele mai de succes şi îndrăgite trupe din lume, a anunţat marţi că va lua o pauză, timp în care cei şapte membri se vor concentra asupra proiectelor solo, informează Rolling Stone şi Billboard.

Grupul sud-coreean a anunţat decizia într-o înregistrare lansată cu ocazia "Festa", sărbătoare anuală prilejuită de aniversarea trupei.

Adunaţi în casa în care au locuit la începuturile BTS, Jin, Jimin, RM, J-Hope, Suga, V şi Jungkook au rememorat primii ani de activitate ai trupei şi au făcut anunţul. "O să luăm acum o pauză", a anunţat Suga.

RM a vorbit la rândul său despre bucuria de a face parte din BTS şi despre realizările trupei, recunoscând, totodată, că în ultimii ani "grupul cu siguranţă s-a schimbat". El a adăugat că în ultima vreme nu a mai ştiut "ce fel de grup suntem" şi nici "ce fel de poveste ar trebui să spun acum".

În plus, RM s-a exprimat deschis în legătură cu problemele care există, în opinia sa, în curentul K-Pop, adăugând că presiunea neîncetată de a face muzică nu le oferă artiştilor "timp să se maturizeze".

"În acest moment, ne-am pierdut direcţia şi tot ce vreau e să-mi ofer puţin timp ca să mă gândesc", a mai spus RM.

Anunţul vine la doar câteva zile de la lansarea celui mai recent proiect al grupului, antologia "Proof", o colecţie alcătuită din trei CD-uri cu muzică din întreaga discografie a trupei, alături de trei melodii noi şi câteva demo-uri care nu au fost lansate anterior.

În pofida anunţului, membrii BTS au insistat că grupul nu se destramă şi că vor reveni în aceeaşi formulă. "Fiecare o să ne oferim puţin timp pentru a ne distra şi a experimenta multe lucruri. Promitem că ne vom întoarce într-o zi şi mai maturi", a spus Jungkook. 

Trupa britanică a anunțat pe profilurile de socializare a fost anulat concertul programat pentru luni seară la Johan Cruijff Arena din Amsterdam și va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Potrivit anunțului, nu pare să existe probleme deosebite pentru Sir Mick, care va împlini 79 de ani la sfârșitul lunii iulie și care, totuși, pare să fi avut unele simptome la sosirea în orașul olandez astăzi.

"The Rolling Stones”, se arată în anunț, „regretă profund amânarea din această seară, dar siguranța publicului, a muzicienilor și a personalului trebuie să fie o prioritate. Spectacolul va fi reprogramat la o dată ulterioară, iar biletele vor fi valabile pentru acea dată”, scrie Mediafax.

Primul turneu al trupei Stones de la începutul pandemiei încoace și de la moartea, anul trecut, a bateristului Charlie Watts, cuprinde 14 concerte în 10 țări diferite. Prima etapă britanică a avut loc săptămâna trecută pe stadionul de fotbal Anfield din Liverpool, locul de naștere al trupei Beatles, marii lor rivali în anii de glorie ai rockului, unde formația, care îi include acum pe Jagger, Keith Richards și Ronnie Wood, precum și pe toboșarul afro-american Steve Jordan, care îl înlocuiește pe Watts, a adus un omagiu celor patru Fab Four interpretând una dintre piesele lor. Citește continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?