Data publicării:

Guvernul a atacat la CCR o nouă lege. Sindicatele, dezamăgite de Cioloș

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Blocul Național Sindical ți-a exprimat ”dezamăgirea” cu privire la Guvernul Cioloș pentru că a contestat la CCR Legea pentru pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr.62/2011 votata pe 26 octombrie și transmisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis. 

BNS subliniază că dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât Guvernul ar fi intervenit la cererea ”reprezentanților marelui capital”. Potrivit Blocului Național Sindical, demersul Guvernului vulnerabilizează statutul liderului de sindicat de la nivelul întreprinderii și acuză că îngrădește dreptul la libera asociere. 

Dumitru Costin, președintele BNS, subliniază că este ”cu atât mai surprinzătoare această atitudine a Guvernului Cioloș, cu cât în cursul acestui an același Guvern a refuzat să transmită punctul de vedere, obligatoriu conform legii, pe inițiativa civilă de modificare a Codului muncii susținută de Blocul Național Sindical. Menționăm faptul că Guvernul a formulat sesizare pentru controlul de constituționalitate pe această lege care nu afectează bugetul, în schimb nu a tratat cu aceeași unitate de măsura alte acte normative cu impact bugetar, ca de exemplu Legea privind salariile guvernanților și ale aparatelor proprii”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel