Guvernatorul Teodosie Marinov intervine în problema cailor din Delta Dunării / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Guvernuatorul Teodosie Marinov a vorbit despre problema cailor „liberi“ din Delta Dunării.

Teodosie Marinov, guvernatorul Deltei Dunării, a vorbit despre problema cailor „liberi“ din zona Dranov, despre care s-a scris în ultima perioadă că ar aduce pagube ecosistemului și ar polua mediul, scrie Tulceanoastră.

Problema ar reprezenta un steag fals, iar potrivit guvernatorului Deltei Dunării, caii sălbatici despre care vorbește toată lumea sunt de fapt cai înregistrați care au proprietari.

„O serie de așa-ziși proprietari au tranzacționat un număr de cai care, ulterior, au ajuns în localități periferice deltei. Problema cailor de la Letea a demarat prin 2009 și continuă astăzi cu ceea ce cunoaștem în zona Dranov și oriunde în altă parte în Delta Dunării.

Mare parte din acești cai au fost asumați încă din 2007, au fost înregistrați în oficiul județean de zootehnie și în registrele UAT-ului, iar acum pășunează în toată incinta Obretinul Mare. Restul cailor, din păcate, nu au intrat într-un statut foarte clar, deși proprietarii sunt cunoscuți“, a spus guvernatorul.

Ce spune guvernatorul despre răspândirea bolilor infecțioase

„Responsabilitatea pe care o avem față de ecosistemul deltaic vizează felul în care aceste animale pot influența biodiversitatea și de a duce la îndeplinire un program național la care România s-a angajat încă din anii 80, de eradicare a anemiei infecțioase ecvine. Din păcate, lucrurile acestea au fost greu de realizat de reprezentanții DSVSA, deoarece în deltă era aproape imposibilă o misiune de identificare și probare prin analize a acestei anemii infecțioase (...)“, a spus, Teodosie Marinov, referitor la boli.

Mai multe informații, în video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel