Guvern politic sau TEHNOCRAT? Iohannis a decis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Iohannis
Iohannis
Klaus Iohannis a decis ce fel de Guvern vrea după plecarea Vioricăi Dăncilă.

”Vreau să lămuresc un lucru din capul locului. Acest lucru l-am spus tuturor participanților. Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic.


Astăzi s-au prezentat partidele și Partidul Național Liberal, care a venit primul, la ora 11:00, la consultări, a spus clar și răspicat – PNL este dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil.


Celelalte formațiuni care au venit toate au afirmat că vor sprijini, într-o formă sau alta, o astfel de abordare. Așa că de pe acum deja este destul de clar că ne îndreptăm înspre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe.


De ce este nevoie urgent de un guvern, în afară de faptul că trebuie înlocuit rapid guvernul interimar Dăncilă – avem nevoie acum, urgent, de un guvern care asigură corectitudinea alegerilor prezidențiale. Este nevoie de guvern care pregătește bugetul pentru anul viitor, pentru 2020. Este nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019”, a zis Klaus Iohannis.

Foto Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel