Guvern Orban, RĂSTURNARE de situație cu pensiile! LOVITURĂ pentru românii care așteaptă creșteri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Potrivit ultimelor declarații ale lui Ludovic Orban, se înțelege că Legea pensiilor va fi încălcată, iar oamenii nu vor mai primi majorarea de 40%. 

Anul trecut, Parlamentul a votat Legea pensiilor, care, printre altele, prevedea și majorarea cu 40% de la 1 septembrie 2020. Legea a fost votată de un Parlament majoritar PSD, în timp ce la Palatul Victoria se afla Viorica Dăncilă. 

Guvernul Orban ajunge la putere pe 4 noiembrie 2019, iar pe 27 noiembrie, premierul Ludovic Orban declara:

"Este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm. De altfel, este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea".

Între timp, Ludovic Orban pare să aibă alte planuri. Nici ministrul Muncii, nici ministrul Economiei nu au avut curaj să discute despre majorarea pensiilor. Chiar și Orban se ferește să spună direct, vorbește de analize și prognoze, deși legea este clară, a trecut prin Parlament și a fost promulgată de președintele Iohannis.

”La șase luni va trebui prezentat un raport privind situația economică și bugetară. Vom face prognozele de evoluție a economiei românești, la baza deciziei pe care o vom lua va sta realitatea economică. Repet, pensiile vor crește, dar cu cât permite economia. Cu cât economia merge mai bine, pensiile vor crește cu un procent mai mare” – a declarat de curând premierul Ludovic Orban.


Cuvinte multe pentru un răspuns simplu – Nu se măresc pensiile

Pentru a dubla declarațiile premierului, ministerul de Finanțe a prezentat un raport care spune că o creștere a pensiilor cu 40% afectează sustenabilitatea finanțelor publice. Practic, guvernul PNL ar trebui să anunțe pensionarii că deși există o lege în vigoare care prevede majorarea pensiilor cu 40%, acest lucru nu se va întâmpla.

Prin această decizie, guvernul Orban intră în galeria guvernelor de dreapta care au considerat mereu că relansarea economică se poate face doar prin măsuri economice luate în defavoarea categoriilor vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel