Data publicării:

Guvern Germania. Merkel spune cu cine negociază

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Germania ar putea fi nevoită să aștepte până la anul pentru a avea un nou guvern, întrucât cele trei formațiuni care încearcă să formeze o coaliție se situează pe poziții foarte îndepărtate, a declarat un important aliat al cancelarei Angela Merkel.

"Cum punctele care ne separă sunt mai numeroase decât cele pe care le avem în comun, posibilitatea de a ajunge anul acesta la un acord de coaliție ar putea fi pusă sub semnul întrebării", a afirmat Alexander Dobrindt, lider parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel. "Este posibil să nu reușim să finalizăm negocierile în decembrie și ca negocierile finale, dacă vor exista, să aibă loc abia la anul", a adăugat acesta.

Luni, Angela Merkel a anunțat că negocierile în vederea formării unei majorități și a unui guvern vor începe la 18 octombrie, dar discuțiile se anunță complicate deoarece îi vor aduce la aceeași masă pe conservatori, liberali și ecologiști, pentru crearea a ceea ce ar putea fi prima coaliție națională formată din trei partide — CDU/CSU, FDP (Partidul Liber Democrat) și Verzi, sau așa-zisa coaliție "Jamaica", după culorile celor trei partide, similare steagului jamaican negru-galben-verde.

Angela Merkel a făcut acest anunț după ce a prezentat compromisul adoptat duminică seară cu aliații său bavarezi din CSU privind o politică de primire a solicitanților de azil mai restrictivă. Merkel este tot mai criticată de aripa de dreapta a familiei politice conservatoare CDU/CSU pentru victoria sa dezamăgitoare la alegerile legislative din septembrie și pentru avansul istoric al extremei drepte. În opinia detractorilor cancelarului, generozitatea mult prea mare a Germaniei, care a primit peste un milion de imigranți în 2015-2017, este cauza acestui rezultat amestecat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel