Gușă: "Vestea bună a începutului lui 2021: Gheața s-a spart! Reacții legitime ale unor cetățeni BATJOCORIȚI"
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Cozmin Gușă a făcut radiografia anului 2020 și a ceea ce s-a întâmplat în noaptea de Revelion, în România. 

În noaptea de Anul nou, pe cerul României a avut loc un spectacol de artificii, "românii s-au luat prin surprindere unii pe alții, trăgând vârtos cu "explozii de lumină și zgomot", slobozind cu năduf urări și înjurături împotriva tuturor pe care-i cred vinovați pentru 2020, de la Iohannis la Arafat, de la LuCOVID până la Bill Gates, de la polițiști până la primari și politicieni", a scris Cozmin Gușă pe Facebook.

"MÂNIA ROMÂNILOR: MĂMĂLIGĂ EXPLODATĂ CU ARTIFICII ȘI PETARDE! VESTEA BUNĂ A ÎNCEPUTULUI LUI 2021. (...)

Presa a consemnat puțin spectacolul de la miezul nopții de Revelion, când în localitățile României artificiile și petardele au umplut spațiul pentru cca o jumătate de oră. Ieri dimineață (n.r. - vineri, 1 ianuarie) când am ieșit la alergare am găsit urmele "spectacolului" din zeci în zeci de metri, apoi mai mulți prieteni de prin toată țara mi-au povestit în mod similar cum din curte, de pe balcon, din fața caselor, blocurilor sau hotelurilor, românii s-au luat prin surprindere unii pe alții, trăgând vârtos cu "explozii de lumină și zgomot", slobozind cu năduf urări și înjurături împotriva tuturor pe care-i cred vinovați pentru 2020, de la Iohannis la Arafat, de la LuCOVID până la Bill Gates, de la polițiști până la primari și politicieni.

A fost chiar ca o EXPLOZIE DE MĂMĂLIGĂ, o "răcoreală" pe care și-au acordat-o oamenii fără să se înțeleagă între ei, fără să se organizeze în mod special, aprovizionându-se însă abundent în zilele trecute cu artificii și petarde, legal sau clandestin, deci "românește". După care explozie de mămăligă, tot "românește", au continuat chefurile prin case sau locații închiriate, până spre dimineață, mulțumiți că și-au vărsat năduful și preferând probabil să nu se gândească la ce va urma prin viețile lor", a punctat analistul politic.

Românii parcă au vrut să uite de tot de anul 2020

"Cei care bagatelizează forma spontană a revoltei din primele minute ale lui 2021, greșesc. Nu se poate trece peste asta atât de ușor, sperând că "ce e val ca valul trece", marasmul vieților noastre de-acum înainte va continua, iar el este proaspăt conștientizat. AVATARURILE SUBUMANE abia se pregătesc pentru a fi implementate în acest an, și pe rând, de la cei mai iuți de minte, până la ceilalți mulți ce-i vor imita pe primii, se vor genera gesturi de nesupunere și revoltă.

Există o limită a suportabilității, care la noi o fi mai jos decât la alții, dar asta am probat-o și-n decembrie 1989, când cel mai târziu, dar și cel mai violent cu putință, ne-am revoltat contra dictaturii și a privațiunilor ce ne-au obligat pentru scurt timp la un comportament cvasi-animalic. Desigur că atunci a fost nevoie și de "amorsele" din Timișoara și București, AMORSE DE IMPORT RUSO-FRANCEZO-MAGHIAR, însă azi tocmai evoluția tehnologică, internetul și comunicarea, o să le dea românilor posibilitatea să se compare cu alții și să-și propage nemulțumirile prin toate colțurile țării, așa cum au făcut la miezul nopții dintre ani.", a mai scris Gușă.

"Gheața s-a spart"

"Tocmai tăcerea presei în a comenta pe larg evenimentul, denotă îngrijorarea celor din mediul de putere, care-și văd zădărnicite eforturile costisitoare din 2020 prin care au dorit să-și ascundă sub preș minciunile, nepriceperea și lipsa de perspective/soluții. Altfel spus, luptele electorale din ultimii 2 ani au putut fi aranjate și falsificate, asta a fost ușor tocmai pentru că n-au existat alternative. Chiar și așa, la cea mai mică și oarecum "șchioapă" posibilitate oferită pentru opțiuni libere (AUR-ul), și-n condițiile unei prezențe la vot irelevantă (și tocmai din acest motiv mai periculoasă ca fenomen!), "gheața s-a spart", iar teama de scufundare în ape reci a celor ce conduc a căpătat perspective realiste. Și nu, aici nu e vorba despre anarhie, ci despre reacții legitime ale unor cetățeni contribuabili dezamăgiți, mințiți, furați, adică BATJOCORIȚI. (...)", a scris Cozmin Gușă pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel