Data actualizării:
Data publicării:

Gușă: PNL e minoritar în propriul Guvern. Cine va fi premier după NEGOCIERILE PNL-USR-PLUS-UDMR

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Cozmin Guşă şi Bogdan Chirieac dezbat temele politice ale momentului, la emisiunea săptămânală "Deferiţi mass-media". Astăzi, li s-a alăturat și jurnalistul Val Vâlcu. 

Cozmin Gușă a declarat la „Deferiți mass-media” de la DC News TV, vineri, că „s-au tranșat treburile, din câte știu eu. Am mai primit niște comunicări de acolo... S-au tranșat treburile cu formula Cîțu (n.red premier) și cu formula Ludovic Orban la Camera Deputaților.”

Gușă a atras atenția apoi asupra faptului că „au devenit minoritari în așa-zisul guvern majoritar PNL” pentru că „s-a mers pe o variantă de extindere a numărului de portofolii la 18, iar din acestea, opt portofolii le are PNL, șapte USR-PLUS și trei UDMR.”

„Au ajuns aici din pricina cedării pe care au făcut-o la Camera Deputaților, Orban dorindu-și acel loc. Așa cum ne-am așteptat de la început, cei de la USR-PLUS și UDMR-ul au venit cu pretenții în plus: două ministere în plus pentru USR PLUS și un minister în plus pentru UDMR”, a mai spus Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă spune cine va fi premier

Întrebat cine va fi, până la urmă, premier în viitorul guvern, Cozmin Gușă a afirmat că „premierul formal va fi Cîțu. Treburile s-au aranjat de așa manieră. Am văzut susținerea non-verbalizată pe care Banca Națională i-a acordat-o lui Florin Cîțu și nu lui Orban sau lui Nicolae Ciucă. Acesta este un criteriu pe care eu m-am ghidat încă de la început, știind situația flagrantă în care ne aflăm.”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel