Gușă, mesajul dimineții pentru Adrian Mutu și Mirel Rădoi, după scorul zdrobitor al României
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă
Consultantul politic Cozmin Gușă a transmis, sâmbătă dimineață, un mesaj de încurajare pentru selecționerii echipei naționale, Mirel Rădoi și Adrian Mutu, după prestația României contra Islandei, 1-2, în barajul pentru EURO 2020.

MUTU&RĂDOI, "KEEP WALKING GUYS"! ✌️⚽️????????

Doar naivii sau răuvoitorii au considerat că victoriile naționalelor de fotbal vor veni de la sine, prin simplul fapt că cei doi tineri antrenori și foste glorii ale noastre au preluat funcțiile de antrenori. Ca și-n societatea românească, în fotbal avem o derivă care s-a instalat în urmă cu mai mulți ani, ca rezultat al mizerabilelor jocuri de culise între patronat, arbitraj, FRF, Ligă, jocuri care-au ucis gustul pentru performanță, selecția la echipele naționale, și-n final și finanțarea corectă a cluburilor realizată din pasiune, dar și din calcul economic judicios.

Gușă, cuvinte de laudă la adresa lui Rădoi

Echipa de seniori a pierdut cu Islanda, și desigur că suntem dezamăgiți. Însă, dacă dorim să fim corecți când judecăm, trebuie să observăm că pe teren a dominat și ne-a învins NEO-SPIRITUL ROMÂNESC, DEFETIST ȘI PANICARD, instalat treptat, dar plenar, în corpusul nostru societal, în cei 30 de ani de buimăceală națională, perioadă pe care o experimentăm trăind tragic, după lovitura de stat din 1989, rămasă și ea neelucidată și nejudecată. Declarațiile lui Mirel Rădoi de după meci mi-au demonstrat nu doar că e lucid și pricepe bine care sunt hibele profunde ale fotbalului nostru, dar și-a demonstrat încă o dată CURAJUL ASUMĂRII ȘI AL AUTOEXPUNERII, ingrediente ce l-au făcut și lider al generației sale, iar pentru toate acestea, îl aplaud!

E adevărat că tineretul lui Adrian Mutu s-a trezit doar după pauză, semi-copleșiți și ei de miza meciului, dar și de starea terenului ce ne-a îngreunat construcția, i-a stricat lui Mutu planul inițial și a favorizat adversarul. Care adversar a mai fost și ajutat de un "arbitru-verișor" ce i-a încurajat în rusă pe ucraineni și-a inventat un penalty la momentul potrivit, pentru ca mai apoi "Doamne-Doamne" să folosească bara porții adversarilor pentru ca să ne învețe minte până la capăt.

Ce-ar trebui să învățăm din cele două eșecuri

Dar ce-ar trebui să învățăm din cele două eșecuri care ne-au indispus tocmai când, în mod naiv, am reînceput să sperăm? Că boala instalată în "corpul" fotbalului românesc (cu CONTRIBUȚIA NOCIVĂ ȘI NESIMȚITĂ a multora dintre cei care-au făcut pe deștepții în ultimele 30 de ore!) se vindecă doar treptat și aplicând tratamentul potrivit, din a cărui rețetă nu pot lipsi MUNCA, RĂBDAREA, ÎNȚELEPCIUNEA, dar și EXPERTIZA DOVEDITĂ PLUS DEDICAȚIA PENTRU PERFORMANȚĂ ale unora ca Adrian MUTU și Mirel RĂDOI.

De-aia zic, "KEEP WALKING ADI!" și "GO FORWARD MIREL!", avem nevoie din nou de succese la NAȚIONALE, iar voi doi ȘTIȚI ȘI PUTEȚI să realizați asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel