Gușă: De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare. Primăria Sectorului 4, DINAMITATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Cozmin Guşă, consultant politic, a explicat de ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Judecătorii au anunțat sentințele definitive. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, o pedeapsă mai mică faţă de pedeapsa din apel când avea 8 ani şi 6 luni - era pentru abuz în serviciu, consecinţe deosebit de grave. S-a scos această infracţiune de "consecințe deosebit de grave" şi a rămas doar abuzul în serviciu. De asemenea, a primit interdicția de a fi reales în funcție pentru următorii cinci ani, potrivit Antena 3. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Cozmin Guşă a explicat, la Deferiţi mass-media, de ce a fost nevoie ca Piedone să fie condamnat la închisoare. 

"Ajungem la o chestie de care o să se sperie toţi primarii românii după decizia de ieri. Dacă decizia de ieri va fi considerată în toate instanţele din ţară, dacă cetăţenii vor cere asta pentru tot ce li se întâmplă... Sunt mai multe concluzii foarte dure. Prima concluzie foarte dură este că pe primăria Sectorului 4, chiar dacă e bine coordonată, de ieri, prin faptul că Piedone a fost condamnat în solidar cu primăria, o paşte încetarea investiţiilor în sector. Scopul, pentru că să nu vă gândiţi că alea 36 de milioane despăgubiri se pot lua de la proprietarii de cluburi, ăsta este. Cetăţenii Sectorului 4 trebuie să îşi calculeze cât vor plăti. Pe lângă faptul că Primăria Sectorului 5 a rămas vacantă (...), avem această mare problemă. Un sector al Bucureştiului este dinamitat din punct de vedere bugetar. Să vedem dacă Guvernul ia ceva măsuri. Nu e ceva cu care să te joci. De mâine, probabil, vor curge popririle, blocarea conturilor, pentru că acolo sunt despăgubiri între 1000 RON şi peste 1 milion, per păgubit. De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare, pentru ca execuţiile acestor despăgubiri să aibă de unde să fie făcute. S-a ales cetăţeanul din Sectorul 4 să le facă. Repet, sectorul 4 va intra într-o perioadă de involuţie, dacă de la Guvern nu se face nimic să fie susţinut. Indiferent cât de mare e primăria, putea să fie şi primăria Parisului, tot este mult 30 şi ceva de milioane de euro. Foarte mult!", a punctat Cozmin Guşă. 

Nu e singura problemă găsită de Guşă 

"Dacă această decizie în cazul lui Piedone va fi considerată pentru tot ce e incident de acum înainte, şi sunt sigur că vor fi vânaţi, toţi primarii din România sunt în paranteză. Pentru că ei dau aprobări, sunt obligaţi să le semneze, pentru diverse lucruri. Dacă se stă pe Codul Fiscal şi se studiază, fiecare dintre aceşti primari, de mâine, pe incidentele care s-au întâmplat şi unde se pot cere despăgubiri, sunt în culpă. Primarul trebuie să aleagă dacă mai semnează ceva de mâine, pentru că legea nu îl mai apără", a mai precizat Cozmin Guşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel