Data actualizării:
Data publicării:

Gușă a fost la spitalul din Constanța care a ars astăzi! ”Se investise în el”

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cozmin Gușă a povestit că a fost în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța unde, astăzi, a izbucnit un incendiu.

"Asemenea drame sunt posibile la orice pas în România, la câtă neglijență există, la câtă lipsă de preocupare pentru starea asta. Cred că am fost la spitalul din Constanța, mi-am făcut un test anul trecut. Eram la mare şi trebuia să particip la o competiție sportivă şi am făcut un test COVID și părea foarte aranjat, se investise în el, dacă nu confund eu spitalele, la Spitalul de Boli Infecţioase (n.r. cel în care a avut loc incendiul astăzi)", a spus Cozmin Guşa, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV.

"Necazul e mare! Nouă familii, sute şi mii de oameni îndoliaţi într-un şir care la noi nu se termină. Noi cu toţii trebuie să fim îngrijoraţi în ţara asta pentru că în fiecare moment unuia de pe lângă noi, un apropiat, prieten, vecin i se poate întâmpla ceva. Dacă nu i se întâmplă pe la vreun spital, i se întâmplă pe stradă, i se întâmplă pe la finanţe, undeva i se întâmplă ceva rău unui român. Nu avem garanţia că suntem protejaţi în baza taxelor pe care le plătim, iar ăştia nu se responsabilizează", a mai spus Cozmin Gușă.

Ministerul Sănătății, despre incendiul de la spitalul din Constanța

”Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.  La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitătile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.  În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție. ISU Constanța va prezenta într-o declarație de presă situația actualizată”, a anunțat Ministerul Sănătății. 

"Vreau să transmit condoleanțe familiilor victimelor. Este un eveniment nefericit, nedorit. Cauza incendiului va fi stabilit de specialiști, trebuie să așteptăm raportul. Din acest raport trebuie să tragem învățămintele, indiferent de cauza incendiului. Pot fi diverse cauze, dar ele vor fi stabilite ci exactitate de specialiștii de la ISU Dobrogea. După cum știți, domnul Arafat este în drum spre constanța pentru a coordona intervenția. După ce specialiștii ne spun exact care a fost cauza incendiului vom vedea care sunt măsurile care trebuie luate.", a declarat Ministrul Sănătății.

Vezi AICI mai multe informații.

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel