Data publicării:

Gunoaiele Austriei, oprite la granița României. În acte, șoferul transporta aluminiu. În realitate, 21 de tone de deșeuri

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto Poliția de Frontieră
foto Poliția de Frontieră

Un transport de 21 de tone de deșeuri din Austria a fost oprit de poliția de frontieră. 

Un autotren încărcat cu 21 de tone de deşeuri aduse din Austria, care urma să ajungă la o firmă din ţară, a fost blocat de autorităţi să intre în România, după ce s-a constatat că transportul este ilegal.

Autotrenul a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II şi era condus de un român.

"Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aluminiu de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 21.100 de kilograme de deşeuri pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad, conform Agerpres. 

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel