Data publicării:

Guillaume Dubois, CEO al Euronews, demis de Consiliul de Administrație al companiei

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: Artur Widak via Reuters Connect
Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: Artur Widak via Reuters Connect

Postul de televiziune Euronews l-a demis pe directorul său general, Guillaume Dubois, care a ocupat această funcție timp de doi ani și jumătate. 

Postul de televiziune pan-european Euronews a anunțat demiterea directorului său general, Guillaume Dubois, cu efect imediat. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al companiei, care are sediul la Bruxelles, vineri după-amiază, conform unei scrisori trimise de Dubois angajaților săi, scrisoare obținută de publicația Politico.

Guillaume Dubois, care a preluat funcția de CEO în iunie 2022, și-a exprimat regretul față de această decizie în mesajul său intern. El a subliniat că „munca depusă în ultimii doi ani și jumătate merita să fie continuată”, făcând referire la transformările majore prin care compania a trecut sub conducerea sa. Dubois a subliniat că schimbările au fost necesare din cauza „stării financiare dezastruoase” a Euronews.

În scrisoarea adresată angajaților, Dubois a menționat că, datorită angajamentului zilnic al echipei, rezultatele operaționale pentru anul fiscal 2024 vor fi cele mai bune pe care compania le-a înregistrat în ultimii zece ani. Unul dintre cele mai importante momente ale mandatului său a fost mutarea sediului companiei din Lyon, Franța, la Bruxelles, o decizie care a fost însoțită de disponibilizarea a aproape 200 de angajați în Franța.

„Nu uit eforturile depuse de fiecare dintre voi pentru a obține aceste rezultate și, mai ales, planul dureros de concedieri implementat la Lyon. După cum știți, am luat această decizie dificilă în numele redresării Euronews”, a scris Dubois în mesajul său.

Deși compania a înregistrat progrese semnificative sub conducerea sa, Dubois și-a exprimat regretul că nu va putea continua această transformare, menționând că proiectele pe care le-a demarat aveau nevoie de mai mult timp pentru a-și atinge potențialul maxim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel