Guguluful este o prăjitură, de tipul checului, care se coace într-o tavă Bundt, dându-i o formă caracteristică de gogoașă. Guguluful poate să dea o notă aparte mesei festive de Crăciun, iar realizarea acesteia este una foarte ușoară.
FOTO: Freepik
Ingredientele pentru guguluf
Ingrediente blat
200 grame făină
50 g amidon
1 plic de praf de copt
250 g unt
140 grame zahăr tos
150 grame zahăr brun
5 ouă
110 ml espresso
30 g cacao pentru pudrat tava
Ingrediente glazură
100 grame zahăr pudră
2,5 linguri cafea espresso
Mod de preparare
Punem făina, amidonul, cacaoa și praful de copt și le amestecăm bine.
Apoi, batem ouăle cu cele două tipuri de zahăr, într-un bol de mixer, până se spumează.
Cu mixerul pornit adăugați untul topit și cafeaua espresso, dar fiți atenți ca aceste două ingrediente să nu fie fierbinți.
Mixați până sunt bine încorporate, apoi adăugați, treptat, ingredientele uscate și continuați să mixați până când sunt încorporate complet.
Ungeți o tavă de guguluf cu unt moale și pudrați-o cu cacao, din abundență, turnați amestecul pentru prăjitură în tavă, apoi puneți-o la cuptor, la temperatura de 170 de grade, timp de aproximativ 45 de minute.
Pentru a verifica dacă prăjitura este gata aceasta trebuie să treacă proba scobitorii, adică după ce o înfingeți în blat aceasta trebuie să iasă perfect uscată.
După ce ați scos prăjitura din cuptor, aceasta trebuie lăsată în tavă, pentru 10 minute, apoi o răsturnați pe un grătar, iar de data aceasta o lăsați să se răcească perfect.
FOTO: Freepik
Între timp pregătiți glazura. Pentru realizarea acesteia amestecați cafeaua cu zahărul pudră și să le bateți cu un tel, apoi trebuie turnată glazura, cât încă este caldă, peste prăjitură.
Pentru un decor suplimentar, specific sărbătorilor de iarnă, puteți pune bombonele colorate, răzătură de portocală sau merișoare.
Poftă bună!
Citește și: Sarmale ca în Maramureș. Sunt atât de bune, încât vei repeta această rețetă. Cei dragi le vor devora!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”