Guardiola caută soluţii pentru o mai mare implicare a lui Haaland în jocul lui City
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, caută modalități de a-l implica mai mult pe atacantul vedetă Erling Haaland în jocul echipei sale, după performanța sub așteptări din derby-ul cu Manchester United din Premier League. Haaland a atins mingea de 19 ori, fără să-și creeze ocazii reale și nu a marcat goluri în ultimele 3 meciuri.

Antrenorul echipei de fotbal Manchester City, Pep Guardiola, caută soluţii pentru o implicare mai mare a atacantului vedetă Erling Haaland în jocul echipei sale, după rolul secundar jucat în derby-ul de sâmbătă cu Manchester United (1-2) din Premier League, transmite AFP, notează Agerpres.

Pe Old Trafford, Haaland a atins de 19 ori mingea, fără a-şi crea o ocazie reală, iar în ultimele trei meciuri nu a mai înscris vreun gol, după ce marcase de 27 ori în primele 21 de meciuri în tricoul lui City.

Manchester City se află acum la 9 puncte de liderul Arsenal şi mulţi experţi îşi pun întrebarea dacă venirea starului norvegian a forţat schimbarea stilului obişnuit de joc, care a funcţionat perfect în sezoanele precedente fără un nr. 9 veritabil în atac.

Echipa era mai bună fără Haaland

Germanul Dietmar Hamman, fost mijlocaş la City, a opinat pe reţelele de socializare că echipa lui Guardiola era mai bună fără Haaland, chiar dacă acesta va marca 40 de goluri în acest sezon.

Norvegianul a fost transferat vara trecută de la Borussia Dortmund în schimbul a 60 de milioane de euro.

În acest moment, trecem prin acest proces pentru că echipele se apără foarte bine în suprafaţa lor, e mai dificil, dar trebuie să venim cu ceva mai mult, a declarat Guardiola.

După pauza prilejuită de CM 2022, City a înregistrat o remiză (1-1) cu Everton şi a suferit două eşecuri, cu Southampton (0-2) în Cupa Ligii engleze şi cu United în campionat.

Guardiola nu este de acord că schimbarea sistemului de joc este de vină pentru ultimele rezultate: Aş spune că inconsecvenţa a fost în termeni de rezultate, dar nu de performanţă. În general, (dar) nu împotriva lui Southampton, am fost consecvenţi în meciurile noastre, a mai scris sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel