Grupul de la Visegrad a stabilit o agendă comună favorabilă familiei și natalității
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Grupul de la Visegrad a stabilit o agendă comună favorabilă familiei și natalității  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Grupul de la Visegrad a stabilit o agendă comună favorabilă familiei și natalității / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia au stabilit o coaliție favorabilă familiei pentru a contracara provocările demografice.

Cele patru țări din Grupul de la Visegrád (V4), Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia au stabilit o „coaliție favorabilă familiei” la o conferință video organizată joi, potrivit ministrului maghiar fără portofoliu pentru afaceri de familie, Katalin Novák.

"În centrul Europei, există un parteneriat care pune familiile în centrul societății. Nu căutăm răspunsuri la provocările demografice cu care ne confruntăm cu toții în migrație, ci în sprijinirea familiilor", a spus Novák. Conferința familială a fost organizată de președinția poloneză a V4, cu prezența colegilor miniștri Marlena Malag din Polonia, Milan Krajniak din Slovacia și Jana Malacová din Republica Cehă. Părțile au convenit să își coordoneze deciziile cu privire la familii și să lanseze cercetări comune.

Novák a subliniat că obiectivul comun al celor patru țări este ca tinerii să poată avea cât de mulți copii doresc și ca barierele financiare să nu împiedice întemeierea unei familii.

Femeile nu trebuie să aleagă între carieră și familie

"Am vorbit despre practica maghiară la conferință. În Ungaria, susținem faptul că, dacă cineva se gândește la o familie, înseamnă că își respectă predecesorii și se simt responsabili pentru descendenții lor, adică gândesc pe termen lung", a spus Novák. Aceasta a subliniat că femeilor ar trebui să li se ofere posibilitatea de a-și împăca viața profesională cu cea de familie, nu să aleagă între cele două. Ea a adăugat că din ce în ce mai mulți bani sunt cheltuiți pentru sprijinul lor în bugetele din acest an și anul viitor. De asemenea, a subliniat că suma dedicată sprijinului familiei anul viitor va fi de trei ori mai mare decât în ​​2010, când actualul guvern de dreapta a venit la putere.

„Am introdus sprijinul pentru bebeluși, cel mai mare program de creare de case din Ungaria, și vom ridica subvenția pentru îngrijirea copilului începând cu 1 iulie", a spus ea în timp ce enumera realizările guvernului.

Novák a menționat, de asemenea, că un sondaj recent din Ungaria a arătat că tinerii nu stabilesc termene atunci când își planifică viața în familie, adăugând că cercetări similare ar trebui coordonate între statele membre Visegrád.

"În cadrul V4, ne monitorizăm reciproc bunele practici. În Polonia, de exemplu, tinerii se bucură deja de scutiri de la impozitul pe venitul personal, deși acest lucru înseamnă ceva mai puține reduceri față de cele care vor fi în vigoare în Ungaria din luna ianuarie a anului viitor", a spus Novák, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel