Data actualizării:
Data publicării:

Grupul BT va concedia până la 55.000 de angajați

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Grupul de telecomunicații BT a anunțat că va face zeci de mii de disponibilizări în următorii ani.

BT a dezvăluit planurile de reducere semnificativă a numărului de angajați care lucrează pentru grupul de telecomunicații, ca parte a eforturilor de reducere a costurilor și de creștere a profitabilității, conform Sky News.

În timp ce a prezentat rezultatele anuale, compania a precizat că are în vedere ca „resursa totală de muncă” să fie redusă de la 130.000 la între 75.000 și 90.000 până la sfârșitul deceniului.

Potrivit companiei, aproximativ 55.000 de angajați și contractori terți vor fi afectați

Directorul executiv Philip Jansen a declarat că digitizarea modului în care funcționează și simplificarea structurii companiei va face ca aceasta să se bazeze pe o forță de muncă mult mai mică și pe coturi reduse semnificativ până la sfârșitul deceniului.

„Noul grup BT va fi o afacere mai slabă, dar cu un viitor mai luminos”, a spus el.

Sindicatul Lucrătorilor în Comunicații (CWU), care a lansat o serie de greve pentru salarizare la BT anul trecut, până la încheierea unui acord în noiembrie, nu a venit momentan cu precizări referitoare la acest subiect.

Compania a avertizat anul trecut că sunt probabile pierderi majore de locuri de muncă, deoarece se confruntă cu impactul inflației în creștere, determinată de energie.

Și Vodafone a anunțat recent concedieri în masă

 

Recent, Vodafone a anunțat un program masiv de disponibilizare, care va avea un impact asupra operațiunilor sale din Marea Britanie, în încercarea de a-și recupera performanța financiară.

Grupul are puțin peste 100.000 de angajați la nivel global, dintre peste 9.000 în Marea Britanie, și a anunțat că aproximativ 11.000 de persoane vor fi concediate în următoarea perioadă.

Margherita Della Valle, care a fost numită CEO luna trecută, după ce predecesorul său Nick Read a fost concediat la sfârșitul anului trecut, a declarat: „Performanța noastră nu a fost suficient de bună. Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea. Ne vom simplifica organizația, eliminând complexitatea pentru a ne recâștiga competitivitatea“.

De asemenea, la începutul anului 2023, Google a anunțat concedierea a 12.000 de angajați la nivel global, iar măsuri similare au lovit principalele companii din industria big-tech. Amazon a precizat, la rândul său, că va disponibiliza 18.000 de angajați, inclusiv în Europa, măsură ce va viza în principal magazinele administrate de grup şi resursele umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel