Grup PPE. Europarlamentarii români, anunț important
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Parlament European
Parlament European
Europarlamentarii români din grupul Popularilor din Parlamentul European anunță că îl vor susține pe Antonio Tajani la alegerile de marți, 17 ianuarie, pentru șefia PE din cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg .

"Am încredere că domnul Antonio Tajani este cel mai bun candidat pentru funcția de Președinte al Parlamentului European, având în vedere bogata sa experiență politică precum și solida cunoaștere a instituțiilor europene din cadrul cărora a acționat ca Vicepreședinte al Comisiei Europene și apoi al Parlamentului European", a declarat Theodor Stolojan.

Adina Vălean, Vicepreședinte al PE, a spus că "Antonio Tajani este un politician cu o viziune clară asupra viitorului Europei și asupra rolului Parlamentului European în democrație. Românii vor descoperi un aliat puternic care va sprijini România europeană și drepturile cetățenilor ei."

La rândul său, Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete a PE, a spus că îl susține de asemenea pe Antonio Tajani. "Este cel mai bine pregătit dintre toți candidații la funcția de Președinte al Parlamentului European. Experiența sa ca Vicepreședinte al Parlamentului European și Comisar pentru Industrie sunt atuuri pe care niciunul dintre contracandidații săi nu le au. Este candidatul care a spus clar că va avea printre priorități în mandatul său creșterea sprijinului pentru IMM-uri, pentru industrie și pentru agricultură. Acestea sunt sectoarele care generează locuri de muncă stabile și creștere economică în întreaga Europă. Sunt convins că va fi capabil să consolideze rolul Parlamentului European și să aducă această instituție mai aproape de cetățeni," a spus europarlamentarul român, potrivit Agerpres.

La rândul său, Iulliu Winkler, Vicepreședintele Comisiei pentru comerț internațional, a spus că și europarlamentarii UDMR îl vor sprijini pe Tajani pentru că "avem motive să sperăm că importanța protecției minorităților naționale, a comunităților etnice și lingvistice în UE va fi înțeleasă pe deplin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel