Gripa AVIARĂ se răspândește la fermele avicole din Polonia
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 03 ian 2020, 19:54
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Este alertă în Polonia după ce virusul gripei aviare se răspândește și la fermele agricole din țară. 

Două noi focare de gripă aviară au fost semnalate vineri în Polonia la ferme avicole situate în extremităţi diferite ale ţării, după ce alte trei focare au fost descoperite săptămâna aceasta, relatează agenţia Reuters, scrie Agerpres. 

Unul dintre focarele de gripă aviară cu virusul H5N8 semnalat vineri se află în regiunea Lubelskie din estul ţării, la o fermă situată la circa 500 de metri de un alt focar la o fermă de curcani descoperit zilele trecute.

Risc mare de răspândire a virusului

Potrivit unui responsabil regional din sectorul veterinar, circa 13.000 de bibilici sunt infectate în regiunea Lubelskie, numărul total al păsărilor care ar putea fi infectate în această regiune depăşind 50.000, iar riscul răspândirii virusului este foarte mare întrucât numeroase ferme sunt la distanţe apropiate între ele.

Zona a fost securizată pentru a nu permite accesul persoanelor a căror prezenţă nu este necesară (...), ne concentrăm pe curăţarea spaţiilor unde păsările au fost afectate, afirmă sursa citată.

Noi focare confirmate

Un focar de infectare cu virusul H5N8 a fost confirmat vineri şi la o fermă de păsări din localitatea Przygodzice, în regiunea vestică Wielkopolskie, unde sunt infectaţi circa 65.000 de pui, potrivit agenţiei poloneze PAP.

Autorităţile locale din Lubelskie au avertizat de asemenea că virusul confirmat este un subtip înalt patogen al H5N8, care ar putea reprezenta un risc şi pentru om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?