GRIPĂ AVIARĂ depistată la două păsări în Parcul Tineretului
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
gripa aviara
gripa aviara
Două păsări moarte din cauza gripei aviare au fost găsite în Parcul Tineretului, în 15 februarie. Rezultatul morții a fost confirmat pe 20 februarie. 

”În dată de 15 februarie reprezentanţii ALPAB au găsit două păsări decedate în Parcul Tineretului, şi, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, iar specialiştii ANSVSA au prelevat probele necesare. Ulterior, în data de 20 februarie, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) a fost înştiinţată că rezultatul a fost pozitiv pentru influenţa aviară la păsări sălbatice. Pe cale de consecinţă, conform responsabilităţilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor două păsări”, a precizat Primăria Municipiului București. 

”Potrivit medicilor, deşi nu există un risc imediat de transmitere la om, autorităţile trebuie să ia toate măsurile care se impun conform legislaţiei internaţionale, pentru a împiedica apariţia unui virus gripal recombinat (adică virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populaţia umană”, a precizat PMB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel