Data actualizării:
Data publicării:

GRIPA ANTIBIOTIC. Ai gripă și iei ANTIBIOTIC? Vezi de ce îți faci mai mult RĂU

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Gripa este o infecţie peste care antibioticele nu ne ajută să trecem. Acestă boală este cauzată de virusuri, nu de bacterii, iar virusurile nu sunt distruse de antibiotice.

(...) Infecțiile virale nu au nicio treabă cu antibioticele și virusurile nu sunt sensibile la antibiotice, dar am constatat că la 60% din infecțiile virale dovedite, circa 90% dintre ele primesc antibiotic și un exemplu clasic este gripa. Toată lumea în gripă are, nu are nevoie, ia câte un antibiotic. Acel antibiotic nu acționează pe virusul gripal pentru că nu are nicio treabă cu el. Acționează tocmai pe germenii care formează un scut protector și inhibă multiplicarea acelor germeni care stau în proporție foarte mică ascunși, dosiți, și îi lasă să se multiplice și așa apar suprainfecții bacteriene. Când apare suprainfecția bacteriană atunci vine doctorul și îi mai dă încă un antibiotic și face ce se cheamă escaladarea antibioticului. Pleacă de la un spectru mai mic, se duce la un spectru mai mare, la un spectru și mai mare și mai mare, doar doar o rezolva problema.”, a spus academicianul Streinu-Cercel pentru DCNews.

 Vezi răspunsul complet în video următor:

Youtube video image

 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel