Grindeanu îl contrazice pe Ciolacu privind suspendarea lui Iohannis
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Sorin Grindeanu
Facebook Sorin Grindeanu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație neașteptată despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus că „decizia de până acum e de a merge cu mandat de anticipate”.

„Orice partid, în momentul în care este un partid serios, dorește să guverneze. PSD dorește să guverneze. În acest moment, configurația politică din Parlament, toate configurațiile pe care le știți duc la o lipsă de majoritate, astăzi, când vorbim, și la foarte multe orgolii. De aceea propunerea de alegeri anticipate e cea corectă”, a spus, miercuri, Sorin Grindeanu la Antena 3.

„Decizia de până acum e de a merge cu mandat de anticipate”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ulterior, i-au fost amintite declarațiile lui Marcel Ciolacu referitoare la suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„În primul rând, haideți să rezolvăm criza medicală”, a zis acesta.

„Lucrurile sunt în evoluție. Repet: mandatul nostru este legat de alegerile anticipate. Dar nu depinde doar de noi”, a mai zis Sorin Grindeanu.

Amintim că Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a declarat, la PrimaTV: „Părerea mea e că trebuie suspendat... președintele”. ”Ați mai zis asta?” l-a întrebat Florin Călinescu. ”Nu, dar... nu ne-ar trebui totuși un Guvern? (...) Sunt un om mai liniștit și, de obicei, iau deciziile politice în interiorul partidului” a continuat Marcel Ciolacu. 

Fragmentul din emisiune a fost transmis de Mihai Gâdea, la Antena 3, moment în care Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a făcut imediat remarca: ”A fost ironic domnul Ciolacu”. ”Mai dați o dată, cum să fie ironic?” a replicat Mihai Gâdea. ”Da, da” a întărit Mugur Ciuvică. ”A spus că ne trebuie un guvern, adică ”să-l mai și suspendăm acum?”, apoi a dat-o cu echilibrul”, a mai declarat președintele GIP, spunând că declarația a venit în contextul în care Marcel Ciolacu și Florin Călinescu vorbeau despre PSD și criticile din PSD la adresa liderului partidului, cum că ar fi prea moale. 

În vreme ce liberalul Florin Roman a spus că Marcel Ciolacu a încercat ”să se scoată”, jurnalista Diana Tache lansează varianta în care liderul PSD ”testează terenul”. Lucian Romașcanu, de la PSD, a precizat că nu există dubii cu privire la suspendarea președintelui Klaus Iohannis, însă nu e momentul. Totodată, el a adăugat că ”în PSD nu s-a luat o asemenea decizie în acest moment, deci poate fi o părere personală”.  

Klaus Iohanis anunță noi restricții 

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, marți seară, în care a anunțat că ”Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”

El a mai spus că ”Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel