Grevă profesori. Noi negocieri între Guvern și sindicatele din educație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Guvernul României și sindicatele din educație vor avea noi negocieri, joi, după ședința Executivului.

Joi, la ora 12:30, după ședința de Guvern în care se dorește aprobarea OUG privind creșterile promise pentru profesori, dar respinse de aceștia, sindicatele din educație vor purta noi negocieri cu reprezentanții Executivului. 

Profesorii au anunțat, miercuri seară, că greva din educație va continua

Sindicatele din Educație au anunțat miercuri seară că oferta guvernului de a acorda câte 1.000 de lei cadrelor didactice a fost respinsă.

 ”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest” arată un comunicat semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor. 

”Nu suntem de acord cu intervalul de trei ani (creșterea etapizată a salariului minim din educație până la 4000 de lei n.r.). Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa să fie dată și-n educație” a spus Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 

”Nu au acceptat varianta cu 1000 de lei, au cerut ca suma să fie mai mare, dublarea acelei sume” a mai declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), despre refuzul profesorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel