Grevă japoneză, Universitatea Bucureşti. Proteste profesori şi studenţi
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Comunitatea Universităţii din Bucureşti (UB) intră de joi în grevă japoneză, ca formă de protest faţă de decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018 - 2019. 

Potrivit unui comunicat al UB, Senatul instituţiei a votat, în unanimitate, susţinerea iniţiativei comunităţii universitare a Universităţii Bucureşti de a intra în grevă japoneză începând de joi. Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018 - 2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor 'criterii juste şi transparente'.

'Senatul Universităţii din Bucureşti, reunit astăzi, 18 aprilie 2018, a votat, în unanimitate, o declaraţie de poziţie referitoare la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018 - 2019. Prin aceasta, Senatul Universităţii din Bucureşti atrage atenţia că Ministerul Educaţiei Naţionale nu a prezentat niciun fel de criterii obiective de repartizare a cifrei de şcolarizare către universităţi şi, mai mult, a înlocuit în mod abuziv membrii CNSPIS, consiliu care, la solicitarea ministerului, a elaborat o propunere echilibrată de metodologie de alocare a cifrei de şcolarizare, propunere care a fost în consultare publică în decembrie 2017 - ianuarie 2018', menţionează sursa citată.

De asemenea, Senatul UB consideră că afirmaţia ministrului Educaţiei Naţionale, 'potrivit căreia Universitatea din Bucureşti nu trebuia să primească de la ARACIS grad ridicat de încredere, a afectat grav demnitatea comunităţii universitare vizate' şi aşteaptă ca reprezentantul MEN să-şi prezinte public scuze.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel