Grevă în educaţie. Chirieac: Umilirea domnului Trandafir. În Japonia, doar dascălii nu se închină în faţa Împăratului. În România, faci ce vrei unui profesor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Inquam, Octav Ganea
foto: Inquam, Octav Ganea
Protestele profesorilor continuă în toată ţara. Bogdan Chirieac a răbufnit în direct: "Umilire şi batjocură!". 

Mii de cadre didactice au protestat şi astăzi, în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale. Din fața Guvernului, liderii sindicali au anunțat că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente: „Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respect” au scandat protestatarii.

Jignire crede că este şi jurnalistul Bogdan Chirieac, care a dat exemplul Japoniei şi al respectului solemn pe care inclusiv Împăratul îl are faţă de învăţători şi profesori, într-o intervenţie la România TV:

"Această jignire comisă cu oferta de aseară nu putea să nu aibă consecinţe. Vedeţi dacă cei care ne conduc nu au făcut şcoală? Ei au impresia că negociază aşa, la una mică, se negociază Ministerul Transporturilor sau... nu ştiu, nu-mi dau seama ce a fost în mintea domniilor lor. Dar ăsta este rezultatul. Iar crizele pluteau în aer!

Nu ştiu cum s-a declanşat greva profesorilor în acest moment când se aştepta venirea la putere a lui Marcel Ciolacu! Dar ea nu mai ţine de liderii de sindicat. Ţine de umilirea constantă, profundă, batjocura la care sunt supuşi profesorii în această ţară.

Să vă dau un exemplu! În Japonia, una dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii, ca să înţeleagă poporul muncitor... toată lumea este obligată să se închine în faţa Împăratului. Cu o singură excepţie: profesorii nu au această obligaţie! Spune naţiunea japoneză că "fără ei n-am fi nimic." Cum vi se pare respectul acordat profesorilor în cea mai dezvoltată ţară? Deci toată lumea trebuie să se închine în faţa Împăratului Japoniei, cu excepţia profesorilor. Aici, în România, poţi să faci ce vrei unui profesor, unui învăţător, "Domnului Trandafir." Nu există! E umilirea Domnului Trandafir în această ţară!" a spus, plin de indignare, Bogdan Chirieac.

Reamintim că în cursul zilei de ieri Guvernul a transmis că pentru toți cei din sistemul de învățământ urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică - 2.500 de lei pe card, plătiți în două tranșe. Profesorii au refuzat şi spun că vor continua să rămână în stradă până când vor primi majorări de salarii. Printre profesorii care sunt în marș sunt și elevi care susțin protestul dascălilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel