Grevă, din nou, la Samsung: "Producția de cipuri nu poate continua cu înlocuirea lucrătorilor"
O nou grevă are loc printre angajații Samsung.
Un sindicat al lucrătorilor de la Samsung Electronics 005930.KS din Coreea de Sud a convocat o grevă pentru 8-10 iulie, au declarat marți oficialii sindicatului, pe măsură ce își intensifică acțiunile industriale împotriva celei mai valoroase companii din țară.
Sindicatul stabilește câți lucrători se vor alătura grevei, a declarat Lee Hyun-kuk, vicepreședinte al Sindicatului Național Samsung Electronics, prin telefon pentru Reuters. Son Woo-mok, liderul sindicatului, a declarat că sindicatul dorește un sistem mai transparent pentru bonusuri și timp liber și dorește să îl trateze ca pe un partener egal.
Samsung a refuzat să comenteze planul de grevă al sindicatului. Numărul membrilor de sindicat a crescut rapid după ce Samsung s-a angajat în 2020 să nu mai descurajeze creșterea muncii organizate.
Scopul grevei a fost de a perturba producția, iar sindicatul ar putea lua în considerare o altă grevă dacă nu le sunt respectate cererile, a declarat Lee într-o transmisiune live pe YouTube. Cu toate acestea, analiștii spun că este puțin probabil ca greva în sine să aibă un impact major asupra producției de cipuri, deoarece majoritatea producției la cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume este automatizată.
"Producția de cipuri nu poate continua cu înlocuirea lucrătorilor"
Orice impact va depinde în cele din urmă de câte persoane care operează fabricile de cipuri participă și pentru cât timp, a declarat cercetătorul principal Kim Yang-Paeng de la Institutul Coreean pentru Economie Industrială și Comerț.
"Producția de cipuri nu poate continua cu înlocuirea lucrătorilor" în cazul în care persoanele care operează mașinile automate se retrag pentru o perioadă lungă de timp "din cauza specificității și expertizei muncii", a declarat Kim.
Luna trecută, lucrătorii și-au luat concediu în aceeași zi în ceea ce a fost efectiv prima acțiune industrială a sindicatului. La acel moment, Samsung a declarat că nu a existat niciun impact asupra producției sau activității comerciale. Analiștii au declarat că cei care au intrat în grevă erau angajați în principal la birourile din centrul orașului, mai degrabă decât la unitățile de producție.
"Această grevă planificată marchează un punct de cotitură în istoria Samsung de management nesindical. Acest lucru ar putea fi văzut ca o scădere a loialității față de Samsung cauzată de salarii și compensații dezamăgitoare în comparație cu rivalii Samsung", a declarat marți un analist din Seul, refuzând să fie identificat deoarece detaliile grevei nu erau cunoscute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News