Data actualizării:
Data publicării:

GREVĂ a piloților, din cauza eliminării pensiilor de serviciu. Pilotul Osiceanu, AVERTISMENT: Nu dorim prăbușiri sau scandal

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
Eliminarea pensiilor de serviciu pentru piloți nu rămâne fără urmări. Avertismentul este unul clar și a fost lansat de un mare pilot, Cezar Osiceanu, pilot Tarom! 

Întrebat despre o grevă, în contextul eliminării pensiilor speciale pentru angajații din domeniul aeronautic, Cezar Osiceanu a spus că ”greva piloților de la British Airways a costat, pe zi, 150 de milioane de euro. Au făcut un calcul: dacă ar fi respectat cerințele sindicatului îi costa, per total, 100 de milioane de euro.” El a afirmat că, spre deosebire de România, mecanismul sindical în Anglia e foarte puternic. 

”Spărgătorii de greve”, premiați 

 

Pilotul de la TAROM amintește că, la grevele din trecut, au existat ”spărgătorii de greve chiar din interiorul TAROM”. ”A existat un echipaj de tristă amintire care a zburat în cele două zile de grevă, depășind toate limitele admise și s-au închis ochii, i-au felicitat, le-au dat și primă” a afirmat pilotul Osiceanu, în interviul DCNews. 

În contextul actual, Cezar Osiceanu a subliniat că poate să se întâmple ceva minor, precum ”să se spargă un cauciuc, la orice companie din România, ca să se pună în cârca piloților, că e stresul dat de această problemă - tăierea pensiilor de serviciu, dar poate să aibă sau să n-aibă legătură.” ”În momentul respectiv se va pune problema dacă n-a fost cumva pilotul stresat din cauză că-i ia pensia” a subliniat pilotul TAROM. 

Despre calendarul ”grevei”, Osiceanu a explicat că se va merge pe calea legală: ”Noi nu dorim răul, prăbușiri, scandal, dar avertizăm că se pot întâmpla, e datoria noastră. Ce măsură se va lua, sunt deciziile pe care fiecare pilot, că e membru de sindicat sau nu, că e membru într-o organizație aviatoricească sau nu, o va lua singur”.  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel