Greta Thunberg a ajuns să critice până și Partidul Verzilor din Germania: Dau dovadă de ipocrizie! Pun în pericol viețile multor oameni
Greta Thunberg i-a criticat pe Verzii germani, spunând că sunt „foarte ipocriți” pentru implicarea lor în extinderea minei de cărbune Garzweiler.
Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a criticat guvernul de stânga al Germaniei, acuzând Partidul Verzilor că „se face cu adevărat de rușine” prin acceptarea unei noi mine de cărbune, conform RMX.
„Dezamăgită este un fel de a spune. Cred că este foarte ciudat să vezi că guvernul german, inclusiv Partidul Verzilor, fac înțelegeri și compromisuri cu companii precum RWE, cu companii de combustibili fosili, când ar trebui mai degrabă să fie trași la răspundere pentru toate daunele și distrugerile pe care le-au provocat”, a spus ea, după ce guvernul de stânga s-a înțeles cu multinaționala energetică germană RWE pentru a excava zona din apropierea satului Lützerath.
Protestatarii care au ocupat ilegal satul dezafectat Lützerath și au fost îndepărtați cu forța de poliție săptămâna trecută i-au învinovățit pe Verzii germani pentru că au încheiat un acord cu RWE, în ciuda promisiunilor de a lupta împotriva schimbărilor climatice.
Greta Thunberg, a mers și ea la Lützerath în weekend pentru a se solidariza cu protestatarii, care au continuat să ignore un ordin de evacuare mandatat de instanță. Drept urmare, Greta a fost în cele din urmă dusă de la fața locului de doi ofițeri de poliție.
Critici dure la adresa Germaniei și Partidului Verzilor
Activista suedeză, însă, se pare că a folosit vizita în Germania pentru a critica guvernul țării, care include și Partidul Verzilor, pentru că nu a acționat la ordinul ei.
În timpul unui interviu de duminică, Greta a numit Germania „din punct de vedere istoric, unul dintre cei mai mari poluatori din lume” și a acuzat actualul guvern federal că nu face nimic pentru a aborda această problemă.
Întrebată despre înțelegerea cu RWE, Greta Thunberg a spus: „Nu este rolul meu de activist să urmăresc compromisuri între guverne și corporații extrem de distructive”, după care a precizat că acordul „pune în pericol viețile multor oameni”.
Ea a continuat să catalogheze discuțiile dintre politicieni verzi și RWE ca fiind „foarte ipocrite” și a respins afirmația lui Robert Habeck, vicecancelar, care a spus că Lützerath ar fi „ultimul sat” care va lăsa loc lignitului în Germania: „Cum poate (Lützerath) să fie un simbol al Sfârșitul dacă plănuiesc să meargă mai departe, să meargă mai departe cu asta?”
Activiștii de mediu au militat în Germania de ani de zile în favoarea unei producții de energie mai curată. Cu toate acestea, liderii descoperă în prezent nevoia de a reveni la cărbune, având în vedere căderile energetice cauzate de conflictul din Ucraina, iar politicienii Partidului Verzilor au acceptat, de asemenea, realitatea situației energetice actuale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News