Greșeala pe care o faci atunci când te închini la icoanele din biserică. Părintele Cleopa: Este mare păcat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Greșeala pe care o faci atunci când te închini la icoanele din biserică. Părintele Cleopa: Este mare păcat / Foto: Pixabay, de Erich Westendarp
Greșeala pe care o faci atunci când te închini la icoanele din biserică. Părintele Cleopa: Este mare păcat / Foto: Pixabay, de Erich Westendarp
Află în articol ce greșeală fac mulți români atunci când se închină la icoanele din biserică. 

Părintele Cleopa Ilie,  una dintre cele mai cunoscute fețe bisericești din țara noastră, a lăsat pentru urmașii săi o moștenire spirituală sub forma unei cărți intitulate "Ne vorbește Părintele Celopa", care are 19 volume. Unul dintre aceste volume conține câteva reguli de care toată lumea trebuie să țină cont atunci când merge la biserică, scrie Realitatea.net. Se pare că mulți oameni fac mai multe greșeli atunci când se închină la icoanele din biserică. 

"Să știți că după ce dă preotul binecuvântare de Sfânta Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine la icoane în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat. Când auzi că zice preotul: "Binecuvântată este Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor", este gata! De atunci fiecare stă la locul lui liniștit, nu se mai duce să se închine.

Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă. Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul. Ca dacă te duci și el se oprește de la Liturghie, îi rămân o mulțime de rugăciuni și are păcat. Deci darurile se dau la biserică până se dă binecuvântarea de Liturghie. De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini la icoane, pentru că ii tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie", a scris preotul în cartea sa.

De ce nu trebuie să sărutați sfinții de pe icoane pe față

Potrivit fostului stareț de la Mănăstirea Sihăstria, gestul de închinăciune le poate atrage atenția altor creștini, făcându-i să nu mai fie atenți la rugăciunile preotului. O altă regulă canonică din cartea sa are rolul de a-i învăța pe oameni că este total greșit să atingă fețele sfinților din icoane cu buzele, atunci când le sărută.

"Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutați sfinții pe față, că-i păcat. Nu-i voie. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele, dacă este pictat pe jumătate, îl săruți la partea de jos"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel