Data publicării:

Greșeala pe care o fac majoritatea proprietarilor de câini și pisici. Gestul de „iubire” care le face rău

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care este greșeala pe care o fac majoritatea proprietarilor de câini și pisici.

O greșeală majoră pe care o fac adesea proprietarii de câini sau pisici este să le dea prea mult de mâncare. Specialiștii avertizează că acest gest de „iubire” le poate face mai mult rău decât bine. Animalele noastre de companie au nevoie de o alimentație echilibrată, la fel ca noi, iar lipsa noastră de timp nu este o justificare pentru a le umple mereu castroanele, crezând că astfel ne asigurăm că au mereu ce mânca.

"Din cauza vieții cotidiene pe care o avem cu toții preferăm să-i lăsăm mâncărică în castron, mai multă poate decât ar fi necesar, doar în ideea în care să nu moară de foame, tocmai din cauza asta pisicuțele adesea ajung la noi cu probleme de greutate și cu probleme metabolice ce decurg din acest lucru. Nu aș recomanda recompensele sub nicio formă, pentru că sunt ca un fastfood pentru noi", a declarat Dragoș Eremia, medic veterinar, pentru Pro TV.

Cum știm câtă mâncare e suficientă pentru animalul nostru

Prea multă mâncare poate duce la obezitate, boli de piele, de ficat și de rinichi. Pentru ca animele noastre de companie să fie sănătoase trebuie să respectăm niște reguli. În primul rând, trebuie să alegem produse calitative. Dacă nu știm câtă mâncare e suficientă pentru pisica sau câinele nostru, avem o soluție simplă - să ne uităm la indicațiile de pe ambalajul produsului.

"Întotdeauna pe spatele sacului sau în lateralul lui vom avea un tabel care ne zice în funcție de vârsta și greutatea individului cam cât ar trebui să mănânce pe zi. E bine să stăm în doza respectivă și să nu lăsăm mâncare la discreție. Azi mănâncă o boaba în plus, mâine două, trei și ușor, ușor ajungem la un animăluț rotund. Îi dau un pumn de recompense, atunci scot un pumn de mâncare și nu i-l mai pun în castron", a declarat Alex Buzdea, medic veterinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel