Data actualizării:
Data publicării:

Greșeala majoră făcută de Maia Sandu la întâlnirea cu președintele Austriei. Alin Moldovan, dresor de câini: Asta e combinația sigură pentru a fi mușcat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Greșeala majoră făcută de Maia Sandu la întâlnirea cu președintele Austriei. Alin Moldovan, dresor de câini: Asta e combinația sigură pentru a fi mușcat / Foto: Captură video TVR
Greșeala majoră făcută de Maia Sandu la întâlnirea cu președintele Austriei. Alin Moldovan, dresor de câini: Asta e combinația sigură pentru a fi mușcat / Foto: Captură video TVR

Maia Sandu a făcut o greșeală majoră atunci când i l-a prezentat pe Codruț președintelui Austriei, spune Alin Moldovan, dresor de câini.

Alin Moldovan, dresor de câini, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, deși este cunoscut ca fiind un animal blând. Se pare că președintele Republicii Moldova a greșit atunci când a decis să țină câinele în lesă. 

"În  momentul în care cineva străin se apleacă spre un câine pe care nu îl cunoaște, primul lucru pe care îl simte câinele este că îi este invadat spațiul personal și acesta este primul semn nepotrivit. Dar faptul că se trage de lesă, înainte să atace, practic întărește convingerea câinelui că e ok ce face și că are spatele asigurat.

Prin faptul că era ținut în lesă, se simțea mult mai împuternicit să reacționeze, într-un fel sau altul, pentru că era liderul câinelui - în cazul de față Maia Sandu - în spate, în prezența lui și, atunci, câinele a avut o reacție normală. Reacția e valabilă pentru orice câine. Trebuie să fie un câine din acela super-mega prietenos ca să nu atace. Reacția câinelui este una normală, nu este o chestie ieșită din comun. Nu trebuie să fie un câine agresiv sau blând ca să reacționeze așa", a explicat Alin Moldovan pentru DC NEWS.

Alin Moldovan: Asta e combinația sigură pentru a fi mușcat

Întrebat cum ar trebui să acționeze proprietarul câinelui într-o astfel de situație, în acest caz Maia Sandu, Alin Moldovan  a spus:

"Să luăm cazul meu. Am un câine și vă invit pe dumneavoastră și vreți să interacționați cu el. Ei bine, nu e indicat să interacționați cu câinele până în momentul în care aceasta nu acceptă prezența dumneavoastră. Câinele va accepta mai devreme sau mai târziu.

Sunt câini care acceptă în cinci minute și sunt câini care acceptă în două zile, dar câinele ar trebui să fie liber, să nu se simtă împuternicit de mine atunci când veniți dumneavoastră. În momentul în care câinele efectiv acceptă prezența, vine el și arată că vrea să fie mângâiat, vine și cere atenție de la dumneavoastră. Asta e combinația sigură pentru a fi mușcat - câinele ținut în lesă, persoana străină vine și se apleacă să mângâie câinele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel