Data publicării:
GreenTech Film, primul festival zero carbon din România, la Cinema Elvira Popescu
Primul festival de documentare dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival, va avea loc, în perioada 9-12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu.
Programul festivalului include proiecţii ale unor filme documentare realizate de specialişti străini, dar şi studii de caz din România, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă şi o conferinţă despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea soluţiilor sustenabile.
În deschiderea evenimentului se va lansa documentarului românesc '10(Zece)', o producţie independentă, care prezintă oameni de excepţie din România.
În program vor avea loc, de asemenea, proiecţii ale unor documentare din domeniul ecologiei şi tehnologiei, o selecţie a unor scurtmetraje documentate şi realizate în România, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă adresate cu precădere tinerilor.
Pe parcursul GreenTech Film Festival va avea loc şi conferinţa 'Cum poate ajuta tehnologia în dezvoltarea soluţiilor sustenabile?', la care vor participa experţi în ştiinţă, tehnologie şi ecologie din România şi Franţa şi care îşi propun ca prin propria expertiză să formuleze un răspuns la subiectul central al conferinţei, organizat în jurul a două paneluri - 'Energie regenerabilă şi stocarea energiei: apă, CO2 şi soare. Maşini electrice. Case solare' şi 'Dezvoltarea de soluţii pentru agricultură sustenabilă'.
GreenTech Film Festival este primul festival carbon neutru din România. Pentru atingerea acestui scop, organizatorii au urmărit îndeplinirea a două obiective importante: reducerea emisiilor posibile şi compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră. Pentru atingerea primului obiectiv, organizarea evenimentului presupune aplicarea de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor, cum ar fi: folosirea cartonului şi a hârtiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal şi încurajarea invitaţilor şi a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport în comun pentru deplasarea către sala de cinema, se arată în comunicatul citat. Potrivit sursei citate, pentru atingerea scopului final, de festival carbon neutru, reducerea emisiilor este completată de compensarea cantităţilor inevitabile CO2e sau compensarea amprentei de carbon.
Compensarea amprentei de carbon se va realiza prin susţinerea unui proiect local de energie regenerabilă, prin achiziţionarea creditelor de carbon ce corespund impactului asupra mediului al evenimentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News